avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Solutie prim procuror, NUP impotriva unui atacator, ce ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Solutie prim procuror, NUP impotriva unui atacator, ce pot face mai departe?

Am fost batut cu picioarele de catre un individ agresiv care m-a si amenintat, insultat, injurat si impotriva caruia mai facusem plingeri la politie. Toate solutionate "exemplar" de dumnealor si procurori cu NUP.
De data asta mi-a lasat urme de lovituri si certicifatul de la IML arata asta.
De data asta am facut plingere impotriva solutiei de NUP a procurorului la prim procuror si solutia astuia a fost tot NUP.
Motivul? Ca nu am avut nevoie de ingrijiri medicale.
Adica in Romania oricine poate sa te bata, injure, calce in picioare, daca nu intri in spital esti in regula!!!!!#-oX-(
Cum este posibil asa ceva si de ce se tolereaza asta?
Eu doresc sa mi se faca dreptate.
Ce pot sa mai fac? Cui sa ma adresez? La CSM poate? La procuratura generala?
Va rog nu dati solutia instantei pentru ca nu am chef sa astept mii de ani pina mi se face dreptate. Pina atunci ma mai bate de 10 ori.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Costin Savescu , utilizator 14:29, 12 Septembrie 2012
Plangere la CSM va sfatuiesc de pe acum sa nu incercati ca va fi degeaba.La Parchetul General va fi de asemenea respinsa.Singurele variante legale,ca va plac sau nu,sunt sa faceti plangere la instanta penala impotriva deciziei primprocurorului sau sa-l dati in judecata pe vecin la o instanta civila.Desigur,ar mai fi o varianta sa va supuneti unui antrenament ca in Rocky4 si sa-l "rasplatiti" pe vecin cu acelasi tratament,asta in cazul in care variantele legale nu sunt satisfacatoare pentru dvs.
Hahahah, n-am vazut Rocky 4. Inteleg din ce mi se intampla ca trebuia sa fac de la inceputul bataii plingere la instanta. Nu vad rostul acestor 2 institutii politia si procuratura in asemenea cazuri. Poate sa-mi explice si mie cineva de ce dumnealor considera ca doar daca te bate si stai in spital pot da inceperea urmaririi penale? Asta e tara batausilor? Pai daca stie sa bata si nu lasa urme??? Ce rost si de ce mai iau bani aceste 2 institutii la judecarea acestor cazuri? Am vazut si in cazul studentei japoneze ca acel criminal primise NUP de nenumarate ori si chiar facuse o crima! Inainte de japoneza.

Multumesc pentru raspunsuri.
Nu ati inteles.Plangere la instanta nu puteati face "de la inceputul bataii".Aceasta plangere se face impotriva actelor procurorului de netrimitere in judecata,iar daca solutia atacata este o rezolutie de neincepere,instanta nu poate decat sa trimita dosarul la procuratura cu "ordin" de incepere a urmaririi penale sau sa respinga plangerea dvs, caz in care ramane valabila solutia N.U.P
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2012
ContSters258804, utilizator
De obicei se trimit cazurile cu peste 10 zile IML in judecata.... restul se da cu amenda admnistrativa. Dar daca v-a agresat de mai multe ori... parca nu se poate da mai mult de 2 amenzi administrative, a treia trebuie sa fie penala/condamnare (chiar cu suspendare) ?
Nu a primit niciodata vreo amenda de nici un fel. Politia se face ca ploua... Chiar si cu martor, chiar si cu certificat medico legal. Ce sa fac in cazul asta? Macar o amenda sa plateasca. Sa ma duc sa ma pling undeva... de ce sunt lasati sa bata oamenii si nu sunt pedepsiti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestarea solutiei de nup data de catre procurorul de caz martalogu1971 martalogu1971 Care este procedura in cazul solutiei de NUP? Se poate face contestatie la instanta fara a trece prin etapa prim-procurorului ? (vezi toată discuția)
Procurorul trateaza cazul cu usurinta. plangere penala facuta de pomana claudiu38 claudiu38 Un dosar a stat la politie un an si jumatate, dupa atat timp de cercetare,primesc raspuns, citesc pe acolo politistul a luat declaratie la capra in loc sa ... (vezi toată discuția)
Procedura si termene contestare n.u.p. ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua! Am primit azi o rezolutie de neincepere a urmaririi penale la o plangere formulata de mine. Inteleg ca am la dispozitie 20 de zile pentru a ... (vezi toată discuția)