avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare datorii ale bancii de la un decedat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare datorii ale bancii de la un decedat

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Acum 3 ani, tatal prietenei mele a murit. Dupa cateva luni de la deces, prietena mea a primit o instiintare pe numele tatalui ei de la banca pentru achitarea unui overdraft. Prietena mea a mers la banca si a depus certificatul de deces spunand ca ea nu stia de acest overdraft, facut de tatal ei in nume propriu. De atunci, de 3 ani periodic, prietena mea primeste pe adresa tatalui ei citatii de la o firma de recuperari pentru aceasta datorie care intre timp s-a dublat. Este normal ca un overdraft facut in nume propriu sa fie platit de mostenitor? Si atunci de ce vin citatiile tot pe numele defunctului tata? Este obligatia ei sa plateasca niste datorii facute acum 3-4 ani? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Midala , utilizator 11:13, 8 Septembrie 2012
Daca prietena dvs a dezbatut succesiunea in urma decesului tatalui sau,pe cale de consecinta a acceptat atat "activul" dar si "pasivul" masei succesorale-respectiv datorii ale acestuia catre terti
In situatia in care recuperaorul intelege sa staruie in recuperare debit acumulat si comunica somatii de plata ,acel termen la care faceti referire ,se intrerupe si se reia cu ocazia fiecarui act emis de recuperator
Va multumesc pentru raspuns.
Marturisesc ca nu am pregatire juridica asa ca poate inteleg mai greu anumite situatii.
Odata, prietena mea inca nu a facut succesiunea... Plus ca oricum mama ei ar avea cea mai mare parte din "mostenire" sa zicem.
Apoi, nu inteleg ce-mi spuneti referitor la termen... Adica la fiecare act emis de recuperator se considera ca de acolo incepe litigiul? Nu era undeva un termen de prescriere de 3 ani?
Concluzie, datoria va trebui platita prietena mea chiar daca ea nu a beneficiat de acei bani? Nu era normal ca banca sa faca o asigurare de viata ca parte din contractul de overdraft?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri carmenystrate carmenystrate Buna seara! Intr-o familie parintii au urmatoarele proprietati: 1 apartament pe numele tatalui 1 apartament in care mama si bunica sunt mostenitoare ... (vezi toată discuția)
Datorie lasata la banca mostenitorului Sionut01 Sionut01 Buna ziua! Am o problema, as dori va rog sa ma lamuriti. In urma cu 3 ani tatal prietenei mele mai avea o datorie la banca in valoare de ~5000lei, intre ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea sotului - sotia ce drepturi are? ioanadaniel ioanadaniel buna ziua. poate ma puteti lamuri si pe mine intr-o problema. Unei prietene ia murit sotul. Ce drepturi are ea in urmatoarele conditii: Sotul ei avea o fata ... (vezi toată discuția)