Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema :
Sunt casatorita de 3 ani si am un copil de 2 ani. Acum 2 saptamani sotul meu a parasit domiciliul si copilul (nu am absolut nici un mail sau mesaj in care el sa intrebe macar ce face copilul) si am descoperit pe istoricul lui pe web ca toata ziua la serviciu intra pe site-uri de matrimoniale. Cum am descoperit ....el s-a logat de la mine din calculator pe contul de gmail (pe google) si cand am vrut sa intru pe google am vazut ca m-am logat pe contul lui. i-am vazut contul si am descoperit cu cea mai mare dezamagire in suflet ca are istoricul activat (nu am stiut pana ieri ca poti vedea istoricul asa).
Si m-am uitat pe istoricul lui si am descoperit tot ce facea el la munca, cauta doamne pe site-uri de matrimoniale, trimitea felicitari de dragoste (mie nu mi-a trimis absolut niciuna) intra pe site-uri xxx....
Eu aveam banuieli ca ma inseala dar nu aveam dovezi. Problema este ca de cate ori il acuzam ca este infidel ma lovea, imi vorbea foarte urat si acum invoca faptul ca el ne-a parasit pe motiv ca nu mai suporta gelozia mea nefondata.
Nu am scos niciodata certificate medico legale pentru ca am sperat ca intr-o zi o sa isi revina si nu imi imaginam ca el chiar este infidel. Din contra ajunsesem sa ma acuz singura ca sunt geloasa fara motiv. Singura dovada ca el ma lovea este marturisirea lui intr-o discutie a noastra pe messenger cand el nu era in tara. Tot acolo imi adresa cuvinte foarte urate.....
Intrebarea mea este...ma pot folosi de acest istoric al lui pe internet pentru a dovedi infidelitatea? Cum trebuie sa procedez? Stiu ca exista riscul sa fiu acuzata de violarea corespondentei dar atata timp cat el imi spunea pe mess ca "recunosc ca te-am lovit, stiu ca nu meritai dar ma scoteai din minti cand ma acuzai degeaba, pentru ca eu sunt fidel si am niste principii" .....e clar ca singura dovada este acest istoric. Trebuie sa existe vreo forma legala care sa ma protejeze de aceste acuzatii in conditiile in care eu chiar incasam bataie degeaba.
Va rog frumos sa ma ajutati pentru ca nu vreau sa scape asa si m-am saturat ca toata lumea sa ma judece pe mine iar el sa fie victima. Nu ma judecati ca am suportat toate astea, le-am facut (cu toate ca stiu ca este gresit) pentru a nu creste si copilul meu fara tata asa cum am crescut si eu si sotul meu. (tatal meu a murit iar sotul meu a fost parasit de tatal lui cand era mic).
In procesele de divort pot fi audiati ca martori rudele si afinii indiferent de grad , cu exceptia descendentilor.( art 190 c.proc.civ).
Prin urmare veti putea propune ca martori pe oricare dintre membrii familiei dvs.
Ca sa demonstrati violenta fizica, aveti nevoie de certificat medical de la IML si sesizare la Politie;
Violenta asupra dumneavoastra nu inseamna ca e tata rau, un partener agresiv cu sotia poate fi un tata excelent.
In general, instantele nu sunt interesate de caracterul parintelui nerezident, singurele argumente dovedite care sa restranga oarecum(ca durata) programul de relatii cu minorul fiind: consum de droguri, alcoolism, boala psihica sau violenta asupra minorului.
Violenta poate fi si psihica, dar este greu de demonstrat. Efectele asupra psihicului minorului il sesizeaza cel care are in grija minorul, de regula cel reclamat; poti filma reactiile ciudate ale micutului, insa ele sunt bune de aratat psihiatrului, dar nu sunt si probe in instanta.
[editat]