avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de invaliditate

buna ziua.in primul rand multumesc ca existati. va expun subiectul:soacra fratelui meu,o femeie puternica si muncitoare la viata ei,are de mai bine de un an mari probleme de sanatate. in tinerete ea a muncit in o cooperativa agricola de productie adica C.A.P..asa erau timpurile.dupa aceea, ca multi altii, a emigrat temporar,pe o perioada de 6-7 luni anual la munca in italia ca sa poata sa-si creasca copii.in italia,ca multi altii,a lucrat fara acte. acum un an si ceva inainte de a pleca in italia i-a aparut boala. este o tromboflebita si acum dupa un an si ceva are piciorul negru si umflat,ia tratament in fiecare luna de vreo 100 ron.intrebarea me este,stiind ca sant enorm de multi care iau pensii fara a fi bolnavi,daca este posibila vreo forma de pensionare pe caz de boala sau ceva asemanator.situatia ei actuala o impinge,pentru a supravietui,la munca si asta o sa o omoare curand va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:55, 9 Septembrie 2012
1. Poate sa beneficieze de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor hotari asta.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale.

3. Propunerea pentru incadrarea in grad de invaliditate se face de catre medicul specialist care asigura asistenta medicala.

4. - Trimiterea catre medical specialist o da medicul de familie.
- Asadar sa inceapa cu o vizita la medicul de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de boala ecristina ecristina Buna ziua, Mama mea are 55 ani, pe cartea de munca are 5 sau 8 ani vechime, a mai lucrat vreo 2 ani cu contract de munca in Italia si are hepatita C. A ... (vezi toată discuția)
Pensie pe caz de boală Dacă am un astm bronșic mai ușor și obezitate gr 3 și o vechime in jur de 14-15 ani cu totul (șomaj+prenatale+medicale+6 copii,se poate ieșii la pensie ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de pensie de invaliditate? lauratoma lauratoma Buna sunt laura si am 30 ani doresc sa aflu daca pot face ceva an cazu meu desi sufar de o boala de mica am plobleme cu auzu pe ambele parti si nu am nicun ... (vezi toată discuția)