avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... dificultati in recuperare creanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

dificultati in recuperare creanta

am vandut marfa cu factura, stampilata si semnata de cumparator
de 4 luni refuza sa plateasca, invocand indisponibilitate financiara
am depus plangere la politie, initial a fost acceptata pentru cercetari, apoi brusc, politia si-a declinat competenta/disponibilitatea pentru cazul subsemnatului
acum vreau sa-l chem in instanta
care este procedura, ce trebuie sa intreprind pentru recuperarea creantei ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ardeleanion , utilizator 09:09, 10 Septembrie 2012
1) ”am vandut marfa cu factura, . . .de 4 luni refuza sa plateasca, am depus plangere la politie, initial a fost acceptata . . . politia si-a declinat competenta/disponibilitatea pentru cazul subsemnatului” : păi, ori nu înțeleg eu ori în spatele postării dvs., există partea nevăzută a faptelor.Ori poliția NU știe ce face dacă acceptă, apoi respinge considerând că fapta NU întrunește condițiile penale și astfel v-a comunicat că este civilă și competentă este judecătoria locală, ori ?! V-a făcut cumva două comunicări contradictorii ? initial a fost acceptata pentru cercetari,
2) ”initial a fost acceptata pentru cercetari,”, oricum era, poliția are obligația LEGALÃ de a înregistra o plângere a cetățeanului.De unde cunoașteți dvs. că ”inițial . . . ” și de unde cunoașteți că ”apoi brusc . . .” ? !

Ați putea reveni cu informații clare, scurte și precise ?
Va trebui sa deschideti o actiune in instanta in vederea obligarii acesteia la plata sumei datorate. Instanta va pronunta o hotarare judecatoreasca, care, pentru a fi pusa in executare trebuie sa fie investita cu formula executorie. In baza acestui titlu executoriu, prin intermediul unui executor judecatoresc puteti sa puneti poprire pe bunurile acesteia pana la recuperarea sumei de bani datorate.
desigur, revin cu detalii
prin urmare :
am depus plangere la politie si mi-au spus ca il vor cita pe debitor pentru declaratii privind obiectul plangerii subsemnatului
apoi, ca vor trimite plangerea impreuna cu declaratia debitorului la parchet
si daca debitorul nu poate face dovada platii, va fi obligat, silit la plata
a trecut o luna si jumatate, n-am primit niciun raspuns, am fost iarasi la politia unde am depus plangerea initiala si mi-au replicat ca debitorul a afirmat ca eu am convenit cu el pentru un termen de plata de 90 zile, lucru inexact, neadevarat
bun
m-au sfatuit ca la trecerea celor 90 de zile, sa depun o alta plangere
asa am facut, dar cand sa o depun, au replicat ca nu este de competenta lor, ci este cauza civila si nu au vrut sa mi-o primeasca
asadar am mai pierdut o luna si jumatate cu sprijinul onor politiei
acum, vreau sa-l chem pe debitor in instanta
daca mai doriti detalii, alte informatii va rog sa intrebati
multumesc
multumesc doamna consilier
DA, acum e limpede modul de lucru al miliției din speța dvs., deci acel milițian (nu polițist) nu știe pe ce lume trăiește.
1) Formulați în 2 exemplare și depuneți poștal 1 exemplar (recomandată cu Confirmare de primire) o Petiție la respectivul parchet (era bine să luați nr. dosarului de la acel milițian) și întrebați : care este stadiul dos. penal nr. . . .?
2) indiferent că fapta este civilă ori penală, parchetul are obligația să vă comunice printr-o rezoluție a procurorului.Polițistul, de unde cunoștea acea informație ce v-a furnizat-o ?
3) Așa fiind, poate ar fi indicat (nu obligatoriu, e dreptul dvs. să hotărâți) să studiați posibilitatea acționării în judecată a acelui debitor, apelând eventual la un BUN avocat.

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta + cheltuieli de judecata ardeleanion ardeleanion Buna seara. Prezentare caz : srl depune initial plangere la politie pentru neplata factura. Plangerea (va) ajunge la Parchet. Intre timp, se actioneaza in ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin falsificat furios furios Am fost anuntat de banca ca am primit un BO de valoare mare , despre care nu stiam nimic. Cand m-am prezentat la banca am constatat ca semnatura si stampila ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit ioanvasiliu ioanvasiliu anul trecut am dat marfa la o soc. com. si mi-a dat b.o. inainte de data scadenta biletului m-a sunat debitorul si m-a rugat sa nu bag b.o. in banca ca imi da ... (vezi toată discuția)