avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... dificultati in recuperare creanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

dificultati in recuperare creanta

am vandut marfa cu factura, stampilata si semnata de cumparator
de 4 luni refuza sa plateasca, invocand indisponibilitate financiara
am depus plangere la politie, initial a fost acceptata pentru cercetari, apoi brusc, politia si-a declinat competenta/disponibilitatea pentru cazul subsemnatului
acum vreau sa-l chem in instanta
care este procedura, ce trebuie sa intreprind pentru recuperarea creantei ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ardeleanion , utilizator 09:09, 10 Septembrie 2012
multumesc domnul n53
Eu nu v-as fi sfatuiti sa depuneti o plangere penala.In primul rand nu vad fapta savarsita si in al doilea rand acest gen de dosare dureaza mai bine de 1-2 ani pana se rezolva, de cele mai multe ori nefavorabil. Mai niciodata politia nu a ajutat la recuperarea debitelor comerciale.

Calea cea mai sigura de urmat este cea a actiunii in instanta civila pe calea ordonantei de plata (dat fiind ca aveti facturi semnate si stampilate) - unde aveti o taxa fixa de timbru - sau pe calea dreptului comun - unde aveti o taxa procentual la valoarea debitului.

Dupa obtinerea acestei hotarari, o investiti cu fomula executorie si incepe executarea silita o debitorului dvs.
multumesc doamna avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta + cheltuieli de judecata ardeleanion ardeleanion Buna seara. Prezentare caz : srl depune initial plangere la politie pentru neplata factura. Plangerea (va) ajunge la Parchet. Intre timp, se actioneaza in ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin falsificat furios furios Am fost anuntat de banca ca am primit un BO de valoare mare , despre care nu stiam nimic. Cand m-am prezentat la banca am constatat ca semnatura si stampila ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit ioanvasiliu ioanvasiliu anul trecut am dat marfa la o soc. com. si mi-a dat b.o. inainte de data scadenta biletului m-a sunat debitorul si m-a rugat sa nu bag b.o. in banca ca imi da ... (vezi toată discuția)