am vandut marfa cu factura, stampilata si semnata de cumparator
de 4 luni refuza sa plateasca, invocand indisponibilitate financiara
am depus plangere la politie, initial a fost acceptata pentru cercetari, apoi brusc, politia si-a declinat competenta/disponibilitatea pentru cazul subsemnatului
acum vreau sa-l chem in instanta
care este procedura, ce trebuie sa intreprind pentru recuperarea creantei ?
multumesc
Eu nu v-as fi sfatuiti sa depuneti o plangere penala.In primul rand nu vad fapta savarsita si in al doilea rand acest gen de dosare dureaza mai bine de 1-2 ani pana se rezolva, de cele mai multe ori nefavorabil. Mai niciodata politia nu a ajutat la recuperarea debitelor comerciale.
Calea cea mai sigura de urmat este cea a actiunii in instanta civila pe calea ordonantei de plata (dat fiind ca aveti facturi semnate si stampilate) - unde aveti o taxa fixa de timbru - sau pe calea dreptului comun - unde aveti o taxa procentual la valoarea debitului.
Dupa obtinerea acestei hotarari, o investiti cu fomula executorie si incepe executarea silita o debitorului dvs.
Recuperare debit
ioanvasiliu
anul trecut am dat marfa la o soc. com. si mi-a dat b.o. inainte de data scadenta biletului m-a sunat debitorul si m-a rugat sa nu bag b.o. in banca ca imi da ... (vezi toată discuția)