avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de servitute din nou....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de servitute din nou....

Buna seara tuturor!
Am si eu o problema in legatura cu drumul de servitute.
Apartamentul 1 e al vecinului, ap.2 e al meu. Cu toate ca dimensiunea portii ar permite, nu-mi da voie sa folosesc poarta ca intrare auto, desi as construi un garaj alipit apartamentului meu. Ce-i drept, vecinul nu are masina, si chiar in mijlocul drumului de acces se afla un brad de vre-o 30 de ani. Terenul e comun, fiecare detine cota parte, cam jumi-juma. Poate el sa-mi interzica sa folosesc accesul si cu masina, sau nu? Am asemenea drept sau nu? E nevoie de avocat si actiune in instanta pentru a dobandi acest drept sau nu am nici o sansa?
Rog pe cei in situaatie similara sau cu experienta in acest domeniu sa ma jute cun un sfat....
am incercat aici sa schitez situatia....: vezi pe linkul de mai jos:

[ link extern ]

multumesc
Cel mai recent răspuns: incepator serios , utilizator 20:48, 20 Ianuarie 2009
Nu vă poate interzice accesul, dar nici nu puteţi ridica un garaj fără acordul lui.
Pai tocmai ca nu imi interzice accesul, doar ca nu imi permite sa bag masina in curte...Are acest drept de a-mi interzice acest lucru?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare cale unica de acces catre imobil jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: parintii mei au cumparat un imobil (teren + casa batraneasca) care are ca[b] unica cale de ... (vezi toată discuția)
Regulament pentru aplicarea oug 195/2002, art. 143, litera d): adonys adonys HG 1391/2006 Regulament pentru aplicarea OUG 195/2002, art. 143, litera d: \"Se interzice stationarea voluntara a vehiculelor: d) in dreptul cailor de ... (vezi toată discuția)
Este legal ca un proprietar de apartament in vila si cu teren ... strykker strykker Este legal ca un proprietar de apartament in vila si cu teren dat in folosinta de primarie sa intervina asupra gardului care delimiteaza acest teren si sa-si ... (vezi toată discuția)