avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... animalele vecinilor prea multe si aproape de casa mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

animalele vecinilor prea multe si aproape de casa mea

buna ziua,
mi-am facut o casa intr-o zona rurala linga bucuresti si as dori sa stiu ce obligatii au vecinii din punct de vedere legal vis-a-vis de cresterea animalelor si gestionarea deseurilor animale. Deasemenea au wc-uri de curte lipite de gardul meu. Ma mai derajeaza numarul de animale ( peste 15 porci un vecin) si alte animale cum ar fi cai, vaci linga gardul meu, gard ce se afla la 2 metri de casa mea. Inainte de a discuta cu vecinii as dori sa stiu in ce masura exista reglemantari in domeniu, si daca se pot face plingeri si unde. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 16:44, 17 Iunie 2015
Fiecare autoritatea publica locala dispune masuri concrete prin HCLM
Solicitati oficial primariei locale sa comunice dispozitiile in vigoare
Puteti sesiza autoritatea de sanatate publica,autoritatea sanitar veterinara,garda de mediu
Ordinul 119/2014 pentru aprobarea normelor de igienă și care a înlocuit Ordin 536/1997 prevede distanțele minime - astfel între 7-20 capete porci -este dist. de 50m., cai la fel. Mai apoi există Directia sanitar veterinară.
Dar, d-voastră nu ați văzut când ați cumpărat, vecinătatea? Pe de altă parte, mie mi se par prea mici distanțele prevăzute în ordin- când treci doar pe lângă un cap de porc și miroase dapoi mai multe capete. !!!!!!!!!!!!!!!!
Vedeți Ordinul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cresterea animalelor titel2titel titel2titel Buna ziua! Am la tara un vecin care creste animale pentru crercializare. As dori sa cunosc cate animale poate creste langa casa. Ce as putea sa fac in ... (vezi toată discuția)
Constructie 13anamb 13anamb buna ziua -De 5ani am o casa la \\"tara\\". Am pus in ghilimele tara pentru ca in acte scrie oras Boldesti Scaieni, Cartier Seciu, dar in realitate este ca la ... (vezi toată discuția)
Ferma de porci la domiciliu yonut83 yonut83 asi dori sa stiu daca am voie sa fac o mini ferma de 50 capete (porci) acasa. (vezi toată discuția)