avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare contract individual de munca

Un angajat pe un post nedidactic a suplinit cu contract perioada determinata un pensionar invaliditate timp de 4 ani. Cum trebuie sa procedam la obtinerea deciziei medicale asupra capacitatii de munca cu viza nerevizuibil pentru titular? Anuntam postul vacant si organizam concurs? Conform art.84 din Codul Muncii avem voie sa modificam suplinitorului tipul contractului din determinata in nedeterminata avand mai mult de 3 ani pe durata determinata? :-/:help:
Trebuie sa asteptam decizia definitiva de pensie? Suplinitorul cum poate fi angajat in continuare? Va da concurs?
Cel mai recent răspuns: georgettegan , utilizator 13:44, 10 Septembrie 2012
Pensia de invaliditate automat duce la incetarera contractului de munca A se vedea art 56 al.1 litera c din codul muncii republicat Nu era motiv sa incadrati pe perioada determinata deoarece postul s-a vacantat dupa ce ati primit decizia de pensionare.Angajatorul nu mai are nicio obligatie pentru rezervarea postului dupa ce salariatul s-a pensionat medical chiar daca pensia este revizuibila.Incetati CIM pe perioada determinata si anuntati vacantarea postului.
codul muncii republicat
art 86 (1) Angajatorii sunt obligati sa informeze salariatii angajati cu contract individual de munca pe durata determinata despre locurile de munca vacante sau care vor deveni vacante, corespunzatoare pregatirii lor profesionale, si sa le asigure accesul la aceste locuri de munca in conditii egale cu cele ale salariatilor angajati cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata. Aceasta informare se face printr-un anunt afisat la sediul angajatorului.
(2) O copie a anuntului prevazut la alin. (1) se transmite de indata sindicatului sau reprezentantilor salariatilor.

Prevederile articolului 84 se aplica doar pentru contractele de munca suspendate pentru unul din motivele pe care le gasiti la art 50-54 din codul muncii republicat.





Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire... Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Sa presupunem ca o firma angajeaza fara concurs pe post de muncitor necalificat o persoana cu CIM pe perioada determinata, apoi mai incheie inca 2 ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la perioda determinata la perioada nedeterminata adysan adysan buna ziua,la trecerea de la perioda determinata la perioada nedeterminata,pe acelasi post,trebuie sa dau din nou concurs?mentionej ca in institutia la care ... (vezi toată discuția)
Angajare pensionar aurora59 aurora59 Buna ziua Intr-o institutie publica ( scoala) s-a vacantat un post prin iesire la pensie. Am scos postul la concurs. S-a inscris doar un pensionar ( de fapt ... (vezi toată discuția)