avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de boala

Buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca la revizuirea medicala anuala, este obligatoriu internarea in spital sau este de ajuns sa ma prezint cu analizele cerute de medicul de la expertiza medicala? doarece o doctorita mi-a spus ca daca nu ma internez imi taie pensia! mentionez ca pa langa astm mai am si alte afectiuni :tensiune, obezitate pr cu inima, steatoza hepatica.... dansa mi-a spus sa ma internez ca altfel imi taie pensia.. si mi-a cerut si niste analize care nu sunt cerute de medicul de la expertiza...ori eu nu pot sa fac si analize in plus ca nu am bani sa platesc tot.. va rog sa-mi spuneti daca e posibil sa-mi fie taiata pensia din acest motiv.. va multumesc..
Cel mai recent răspuns: georgettegan , utilizator 15:06, 10 Septembrie 2012

Medicul expert de asiguirari sociale este suveran.In orice caz trebuie sa urmati programul recuperator stabilit de medici
Art. 92 din HG 257 DIN 2011
(1) Medicul expert al asigurarilor sociale, respectiv comisiile de expertiza medico-militara, dupa examinarea medicala a persoanei in cauza si analizarea documentatiei medicale prezentate, completeaza concluziile medicale la revizuire si emit decizia medicala asupra capacitatii de munca in 3 exemplare.
(2) Documentatia medicala pentru revizuirea medicala la termen cuprinde:
a) referatul medical detaliat cu consemnarea starii prezente si evolutiei bolii, a datelor clinice si paraclinice care sustin diagnosticul clinic, completat de catre medicul curant, specialist pentru afectiunile invalidante;
b) rezultatele investigatiilor solicitate;
c) biletele de iesire din spital sau copii de pe foaia de observatie clinica, pentru spitalizarile recente, dupa caz;
d) datele din fisa de dispensarizare a bolnavului, dupa caz;
e) programul recuperator completat de catre medicii curanti.

Art. 93
La revizuirea medicala, medicul expert al asigurarilor sociale va avea in vedere modul de respectare a programului de recuperare a capacitatii de munca a bolnavului, in perioada de valabilitate a deciziei.
;;;;;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate alexandra ciocioiu alexandra ciocioiu Buna ziua. Am si eu o intrebare legata de acest subiect si anume: mama mea este diagnosticata de 6 ani cu poliartrita reumatoida. Are 46 de ani si a lucrat 20 ... (vezi toată discuția)
Concediu medical 199 zile meleasaliviu meleasaliviu Buna ziua, Am un angajat care are 199 de zile de CM. Stiu ca la 183 zile medicul specialist mai poate adauga 90 de zile, iar dupa aceea angajatul trebuie ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate magda guran magda guran As vrea sa stiu daca o persoana diagnosticata cu DEPRESIE BIPOLARA CU SINDROM MANIACAL are dreptul la pensia de invaliditate, care este documentatia necesara ... (vezi toată discuția)