avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cadru militar paraseste tara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cadru militar paraseste tara

Buna,

Fostul concubin a fost angajat al Ministerului de Interne, respectiv cadru militar. Eu neavând dreptul de a beneficia de concediu intretinere minor, sub amenintari i-am semnat lui actele. In timpul concediului de intretinere minor (2 ani de zile), dansul a parasit tara (lucrand in strainatate), tara unde domiciliaza acum. De banii de indemnizatie a beneficiat dansul, copilului dandu-i in primul an de viata nimic, apoi foarte putin, sporadic. Detin dovada de la unitatea militara cu sumele primite de catre acesta 2 ani la rand.

Intre timp (dupa 2 ani) a demisionat de la armata. De atunci au trecut cam un an si jumatate.

Ma intereseaza, in ce sens poate acest om raspunde penal pentru faptele savarsite.

- a parasit tara, desi scopul concediului de intretinere minor era altul
- a parasit tara, cadru militar fiind (stiu ca, cadrele militare nu au voie sa paraseasca tara fara a anunta)
- a beneficiat de niste bani pe care in proportie de 90% i-a folosit in interes propriu

Ce proceduri pot demara, ca acest om sa plateasca pentru minciunile si inselaciunile facute ?
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 20:31, 16 Septembrie 2012
doar cu privire la

- a parasit tara, desi scopul concediului de intretinere minor era altul
- a parasit tara, cadru militar fiind (stiu ca, cadrele militare nu au voie sa paraseasca tara fara a anunta)
- a beneficiat de niste bani pe care in proportie de 90% i-a folosit in interes propriu

Ce proceduri pot demara, ca acest om sa plateasca pentru minciunile si inselaciunile facute ? ”

Un om descurcăreț.Nu a ”părăsit țara” ci doar a plecat LEGAL cu acte-n regulă și cu știrea șefului său ierarhic, altfel, îl căuta parchetul militar și-l punea puțin cam mult la ”conservat” la răcoare.Polițiștii NU SUNT CADRE MILITARE ci funcționari publici și eventual înalți funcționari publici-chestorii (așa a ordonat Înalta Poartă).Faptul că cetățeanul respectiv a folosit acel procent de bani în favoarea sa : îl poate acționa în judecată persoana îndreptățită în acest sens.

Nu e politist, era subofiter si a mintit tot timpul ca e in tara si creste copilul. Deci acum, nu mai poate plati pentru aceasta fapta ? Armata la ora asta, nu se autosesizeaza, daca declar adevarul ? Eu am aflat de curand, ca nu a renuntat la concediu. Pot demonstra si ca a lucrat in aceasta perioada.

Persoana indreptatita e un copil de 3 ani, care se afla legal doar sub autoritatea mea parinteasca. Il pot actiona in judecata, penal ?

Daune morale fata de minor ?
Ultima modificare: Duminică, 16 Septembrie 2012
Ecaterinaa, utilizator
1) ”angajat al Ministerului de Interne”, un jandarm deci un militar, care militar este obligat a se supune Legilor Țării și Regulamentelor militare (destul de dure, drastice) : v-am dat deja un răspuns clar la prima dvs. postare;
2) Legile române : nu pedepsesc MINCIUNILE nimănui ;
3) presupusele fapte penale ale persoanei în speță : se depune Plângere penală în interiorul a 2 luni de la săvârșirea lor ;
4) pt. nerespectarea unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile privind neplata pensiei de întreținere, Legea sancționează chiar și penal.Expediați-i o Notificare cu somație, dați-i un termen rezonabil de 30 de zile de la primire.În principiu, multe litigii se pot soluționa pe cale amiabilă.Încercați și dvs., ca să optați pt. calea instanței, înseamnă un drum lung și cam costisitor, stresant etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul militarilor activi mariusica23 mariusica23 sunt militar activ si as dori un raspuns concret va rog!in sistemul asta se cam incalca ft des codul muncii,as dori sa stiu daca au voie sa nu aprobe parasirea ... (vezi toată discuția)
Pensie militar angajat pe baza de contract titas68 titas68 Sotul meu a fost angajat in cadrul ministerului de interne ca militar ABC grupa I, timp de 8 ani .Din anul 2000 este trecut in corpul subofiterilor.As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Oare e prea mult????? coroiu coroiu o intrebare.... cum as putea sa ma impac cu aceasta persoana????un act notarial sau ceva?????si daca se poate stii cam ce ar trebui scris in act ... (vezi toată discuția)