avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ipoteca te scuteste de debit ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ipoteca te scuteste de debit ?

Daca ai un credit ganatat cu ipoteca si valoarea imobilului ipotecat scade sub valoarea creditului (din motive obiective, ex. caderea pietei imobiliare...) si prin executarea ipotecii banca nu isi recupereaza creanta, in calitate de debitor mai datorezi ceva bancii respective, sau executarea ipotecii stinge raportul dintre parti ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:48, 26 Ianuarie 2009
In nici un caz!!!atentie..datoria pe care o aveti trebuie achitata. Ipoteca reprezinta o garantie. Banca va trece la executare iar diferenta de suma datorata o va recupera prin alte modalitati de executare, tot impotriva dvs.NU veti scapa de datorie.

av. Ileana Schwarz
In general ipoteca acopera creditul in proportie de 120-133%, tocmai pentru garantarea riscului.
In cazul in care suma obtinuta prin vanzarea imobilului adus ca garantie nu acopera integral toate obligatiile de plata ale imprumutatului fata de banca (credit, dobanzi, comisioane, cheltuieli de executare, etc.), executorul bancar / judecatoresc poate solicita executarea oricaror bunuri prezente sau viitoare ale imprumutatului. Se pot lua si alte masuri pentru recuperarea integrala a obligatiililor imprumutatului:poprirea pe salariu si / sau pe conturile curente.
Mai rau este ca, ajungerea in faza de executare silita va figura in istoricul de credit al clientului, infuentand pe viitor posibilitatile de obtinere a altor finantari de la banci sau institutii financiare nebancare.
Dar in cazul in care se trece la executarea ipotecii si se dovedeste ca aceasta ofera un excedent fata de valoarea creditului, ce se intampla cu acest plus de bani ?


Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 20 Ianuarie 2009
Badger, utilizator
In mod normal, acesta va revine.Aveti insa grija sa nu mai aveti si alti creditori ( cu titluri) care sa va urmareasca...

av. Ileana Schwarz
Niciodata nu o sa ajungi la faza asta. Executori au un grup de oameni cere deabia asyeapta sa cumpere ceva ieftin.
Am avut o executare pe firma si de la 130 mil. sa vindut cu 30.mil.

Alte discuții în legătură

Rate neachitate... Alex_ Alex_ Buna ziua! Problema mea este urmatoarea: Am facut un credit de nevoi personale (fara girant, fara garantii, fara ipoteca - deci doar cu adev. de salariu, ... (vezi toată discuția)
Ipoteca nu indestuleaza creditorul ContSters79003 ContSters79003 Sotul meu a incheiat un contract de imprumut cu ipoteca, in calitate de debitor, cu scadenta anul acesta. Acest contract constituie titlu executoriu. Acum , ... (vezi toată discuția)
Executare alin_delon2009 alin_delon2009 buna ziua.am un imprumut la o banca, pe persoana fizica,imprumut pentru care am girat un imobil.in cazul in care nu mai pot achita creditul,banca poate sa-mi ... (vezi toată discuția)