avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... refuz decontare cheltuieli de deplasare in interes de ...
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

refuz decontare cheltuieli de deplasare in interes de serviciu pe motivul utilizarii la plata a cardului de credit personal

La intoarcerea dintr-o deplasare in interes de serviciu, la efectuarea decontului cheltuielilor de deplasare am avut neplacuta surpriza, eu si inca doi colegi de birou ca ni se refuza decontarea cheltuielilor de transport promisa la plecare, respectiv costul carburantului folosit in deplasarea cu autovehiculul respectiv pe motiv ca am platit costul carburantului cu cardul credit (bonul fiscal emis de benzinar mentioneaza faptul ca plata s-a facut cu cardul de credit). Deoarece primisem un avans la plecare in numerar, CFP institutiei considera ca aveam obligatia de a plati toate cheltuielile in numerar. Nu au vrut sa accepte nici o declaratie pe proprie raspundere ca la momentul alimentarii autoturismului, in timpul deplasarii, nu aveam numerar asupra mea si a trebuit sa platesc cu cardul de credit fortat de imprejurari.
Se leaga de asemenea de o informare pt care as fi semnat de luare la cunostinta ca nu se deconteaza decat cheltuielile (nu se specifica care anume) platite cu numerar. In mod normal un extras de cont de la banca respectiva ar trebui sa-i lumineze pe CFP-isti ca plata s-a facut din contul meu bancar?
Rog frumos, exista o prevedere legislativa, care sa limiteze in acest fel dreptul de utilizare a mijloacelor electronice de plata, ex cardul de credit? Carei institutii ma pot adresa pt a obtine macar un punct de vedere oficial?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 19:54, 10 Septembrie 2012
Daca ar exista bunavointa, nu ar trebui sa fie nici o problema legata de decontarea cheltuielilor efectuate in interesul serviciului si platite cu cardul personal.

Nici o lege nu interzice acest lucru, deci e permis.
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2012
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discriminare impotriva cardurilor in decontarea cheltuielilor de deplasare la un angajator ContSters85958 ContSters85958 La intoarcerea dintr-o deplasare in interes de serviciu, la efectuarea decontului cheltuielilor de deplasare am avut neplacuta surpriza, eu si inca doi colegi ... (vezi toată discuția)
Ce pot deconta pe o delegatie externa? adriana m adriana m Buna ziua tuturor,lamuriti-ma si pe mine,va rog,daca am urmatoarea situatie ce fac,cum trebuie sa procedez: -am un angajat plecat in delegatie in China(fac ... (vezi toată discuția)
Delegatie cu masina firmei dana.cj.rojnita dana.cj.rojnita Buna ziua. Am cinci agenti vanzari, care merg in delegatie cu masinile firmei. Alimentarea masinilor se face cu card OMV . La ordinul de deplasare trebuie ... (vezi toată discuția)