avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Discriminare impotriva cardurilor in decontarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Discriminare impotriva cardurilor in decontarea cheltuielilor de deplasare la un angajator

La intoarcerea dintr-o deplasare in interes de serviciu, la efectuarea decontului cheltuielilor de deplasare am avut neplacuta surpriza, eu si inca doi colegi de birou ca ni se refuza decontarea cheltuielilor de transport promisa la plecare, respectiv costul carburantului folosit in deplasarea cu autovehiculul respectiv pe motiv ca am platit costul carburantului cu cardul credit (bonul fiscal emis de benzinar mentioneaza faptul ca plata s-a facut cu cardul de credit). Deoarece primisem un avans la plecare in numerar, CFP institutiei considera ca aveam obligatia de a plati toate cheltuielile in numerar. Nu au vrut sa accepte nici o declaratie pe proprie raspundere ca la momentul alimentarii autoturismului, in timpul deplasarii, nu aveam numerar asupra mea si a trebuit sa platesc cu cardul de credit fortat de imprejurari.
Se leaga de asemenea de o informarept care as fi semnat de luare la cunostinta ca nu se deconteaza decat cheltuielile (nu se specifica care anume) platite cu numerar. In mod normal un extras de cont de la banca respectiva ar trebui sa-i lumineze pe CFP-isti ca plata s-a facut din contul meu bancar?
Rog frumos, exista o prevedere legislativa, care sa limiteze in acest fel dreptul de utilizare a mijloacelor electronice de plata, ex cardul de credit? Exista o posibilitate de atac in contencios administrativ pentru ceea ce eu consider un abuz? Educatia mea financiara imi spune ca am dreptul de a folosi cardul de credit/debit atunci cand efectuez o tranzactie. Institutia la care lucrez imi poate limita acest drept? Carei institutii ma pot adresa pt a obtine macar un punct de vedere oficial?
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 09:15, 11 Septembrie 2012
Nu exista niciun act normativ, care sa interzica utilizarea card-ului, in decontarea cheltuielilor si recunoasterea lor fiscala.Este, ca si cum ati fi suportat dvs.cheltuielile.Dar la fel de adevarat este, ca fiecare societate isi stabileste politicile contabile proprii( ca un ROI contabilo-fiscal).Daca ati luat la cunostinta prin semnatura, de aceste politici, corect era sa le respectati( chiar daca sunt sau vi se par dvs. absurde ).Daca intrati in justitie cu aceasta problema, este bine sa va faceti un calcul de eficienta( daca merita banii irositi pe avocat)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz decontare cheltuieli de deplasare in interes de serviciu pe motivul utilizarii la plata a cardului de credit personal ContSters85958 ContSters85958 La intoarcerea dintr-o deplasare in interes de serviciu, la efectuarea decontului cheltuielilor de deplasare am avut neplacuta surpriza, eu si inca doi colegi ... (vezi toată discuția)
Decontare transport - combustibil have have Va rog sa-mi spuneti care sunt criteriile de decontare a transportului, respectiv a combustibilulului in cazul in care fac naveta intre localitatea de ... (vezi toată discuția)
Bonuri motorina cash jonny_6 jonny_6 Buna ziua!Imi puteti spune daca la o firma de transport marfuri se pot atasa la deconturile de deplasare bonuri de alimentare motorina achitate cu numerar care ... (vezi toată discuția)