avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... PLATA TAXEI DE TIMBRU
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

PLATA TAXEI DE TIMBRU

AM DESCHIS UN PROCES DE SUCCESIUNE LA JUDECATORIA CORNETU,AM PRIMUL TERMEN PE 6 NOIEMBRIE,DAR PANA ATUNCI EU AM AUZIT CA TREBUIE SA PLATESC TAXA DE TIMBRU,SI NU STIU CAT SI UNDE?CAND AM DEPUS DOSARUL CEL DE ACOLO MI-A SPUS CA MI-SE COMUNICA LA PRIMUL TERMEN,DAR IN ACELASI TIMP AM CITIT PE FORUM AVOCAT NET CA SE RESPINGE DOSARUL PENTRU NEPLATA TAXEI.CUM SA PROCEDEZ?
Cel mai recent răspuns: GABYBABY , utilizator 21:10, 12 Septembrie 2012
Cu mii de multumiri pentru raspuns,dar mai am o rugaminte sa ma invatati ce trebuie sa fac,deoarece eu in actiune nu am precizat nici un fel de valoare a masei succesorale,dar in citatie scrie ( Cu mentiunea de a evalua obiectul cererii si de a achita taxa judiciara de timbru la o valoare indicata).
Evaluati in scris valoarea masei succesorale si adaugati si o nota de timbraj cu privire la modul cum ati calculat taxa de timbru, precum si taxa achitata. Pentru asta insa ar trebui sa fiti asistata de un avocat.

Daca nu aveti avocat, atunci doar precizati in scris la dosar valoarea masei succesorale.
Multumesc inca o data pentru amabilitatea de a ma ajuta,dar citind acum actiunea,intr-un paragraf am precizat val expertizei din 2001 cand am facut suucesiunea dupa mama si a venit atunci cineva si a facut expertiza la casa si teren care au fost depuse la dosar si de care sa tinut cont in proces.oare ei acum ma pun sa timbrez la valoarea de atunci,destul de mare si acum(3% din masa succesorala,nu?)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru Marina72 Marina72 As dori o lamurire la urmatoarea situatie: am deschis un dosar de recurs pentru o mostenire impotriva hotararii date de instanta de fond. Conform incheierii ... (vezi toată discuția)
Cand/cât trebuie sa depun taxa judiciara de timbru? Popescu2012 Popescu2012 Care este termen limita pentru depunerea taxei de timbru judiciar sub sancțiunea anularii cererii datorită netimbrarii acesteia? 1. Taxa de timbru ... (vezi toată discuția)
Probleme tranzactie alinaalina alinaalina Parintii mei au incheiat o tranzactie, scrisa de un avocat, de impartire a bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei. Pe citatia de la tribunal scrie ca ... (vezi toată discuția)