avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Lichidare activitate traducator autorizat
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Lichidare activitate traducator autorizat

Buna ziua,

Sunt traducator autorizat de Ministerul Justitiei,am si cod CIF de la ANAF de mai multi ani; am avut activitate cam doi ani , timp in care am eliberat si facturi dar acum as dori sa lichidez activitatea de traducator autorizat si nu cunosc pasii. Am citit pe internet mai multe variante si toate incep cu depunerea unei cereri la Registrul Comertului. Mentionez ca eu, cand am inceput activitatea nu m-am inregistrat la Registrul Comertului, ( deoarece nu am stiut ca trebuia si am aflat de abia acum) dar am depus toate declaratiile si am achitat toate contributiile la zi. Mentionez ca sunt si angajata la o companie privata.
Intrebarea mea este: trebuie sa ma inregistrez la RC sau cum trebuie procedat pentru a lichida activitatea? ( am intrebat si la ANAF sau Primarie , dar nimeni nu cunoaste aceste informatii).

In asteptarea unui raspuns, va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2012
irinamariamanoliu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 12:41, 17 Septembrie 2012
Sunteti cumva PFA,II sau IF sau SRL, SA? Eu cred ca nu. V-ati inregistrat direct la ANAF si ati dus actele eliberate de MInisterul Justitiei(de traducator autorizat) direct la ANAF, nu? Atunci numai cu ANAF-ul aveti treaba. Faceti un drum pana la ei si vedeti ce acte va cer.
Sunt doar traducator autorizat de Ministerul Justitiei si am facut toate :" dus actele eliberate de MInisterul Justitiei(de traducator autorizat) direct la ANAF". inclusiv inregistrare tribunal etc si toate platile la zi.
Este adevarat ca in cazul inchiderii activitatii , se verifica toate actele si registrele de cei de la ANAF? pentru restante, neplati sau doar un control de rutina...?

va multumesc frumos pentru raspuns
Nu, nu este adevarat. Nu este obligatoriu sa fiti controlata de ANAF.
Va multumesc pentru informatii
@irinamariamanoliu
Va trebui sa depuneti o declaratie pentru suspendarea sau incetarea activitatii la Administratia financiara la care ati depus actele pentru obtinerea codului de inregistrare fiscala la inceperea activitatii. Este vorba de declaratia 070 in care, de aceasta data, veti bifa optiunea de suspendare (temporara) sau incetare a activitatii si veti primi o rezolutie in acest sens. La depunerea declaratiei va trebui ca toate contributiile si impozitul Dvs. sa fie achitate la zi.
Alaturi de declaratie (in 2 ex.) veti depune si codul de inregistrare fiscala in orginal.
L.C.
Ultima modificare: Luni, 17 Septembrie 2012
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la autorizatie traducator moniB moniB buna ziua, ma poate ajuta cineva cu informatii privind urmatoarea problema: am autorizatie de traducator de la Min.Justitiei pe care nu am folosit-o ... (vezi toată discuția)
Traducãtorul autorizat ºi administraþia financiarã emma_imn emma_imn Buna ziua, fiind de curand traducator autorizat, am fost saptamana aceasta la administratia financiara sa solicit eliberarea codului de identificare ... (vezi toată discuția)
Inregistrare anaf rabina rabina Buna ziua, Am fost inregistrata in Registrul Comertului, ca traducator /interpret (exceptand traducator / interpret autorizat de Ministerul Justitiei). ... (vezi toată discuția)