avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale administrator cu ctr.munca?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

administrator cu ctr.munca?

asociatul unic care este si administrator al unui SRL poate avea contract de munca??
Art. 196 ind.1. (3) din lege spune ca " Asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societăţii cu răspundere limitată al cărui asociat unic este.",insa daca are calitatea de administrator mai poate avea si contract de munca??
sau trebuie modificat actul constitutiv si trebuie trecut ca si "director" si nu "administrator"
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 11:48, 11 Septembrie 2012
Societatea nu poate exista fara un administrator desemnat prin actul constitutiv, este conditie de existenta a acesteia.
Administratorul desemnat poate avea si calitatea de angajat al societatii. In COR exista codificare pentru "administrator societate comerciala" - 242111.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim rak0770 rak0770 Administratorul, care este si asociat unic are dreptul sa fie si angajat cu contract individual de munca? (vezi toată discuția)
Cod cor pentru administrator srl Ice68 Ice68 Buna ziua, 1. Intr-un SRL cu 2 asociati, se poate angaja unul din ei Administrator? Daca da, ce act normativ reglementeaza aceasta situatie, fiindca stiu ca ... (vezi toată discuția)
Administratorul unui srl are contract de munca? raluca tvs raluca tvs Daca se poate as dori sa ma lamureasca si pe mine cineva care a experimentat o astfel de situatie: In cadrul unei compani de tip S.R.L administratorul isi ... (vezi toată discuția)