avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli avansate de stat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli avansate de stat

Daca imi retrag plangerea contraventionala pana la primul termen mai sunt obligat la plata cheltuielilor de judecata avansate de catre stat?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:58, 12 Septembrie 2012
Cheltuielile avansate catre stat in cazul plangerilor se vor aplica incepand cu data intrarii in vigoare a noului cod de procedura civila, adica din 01 februarie 2013.
Deocamdata in procesele civile nu se dispune obligarea petentului la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat. O prevedere in acest sens este cuprinsa in noul cod de procedura civila care insa nu a intrat inca in vigoare.

In prezent, doar in materie penala se dispune obligarea la plata cheltuielilor judiciare avansate de catre stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai este în vigoare prevederea potrivit cãreia petentul a cãrui plângere era respinsã era obligat la cheltuieli judiciare? traian23 traian23 Prin introducerea obligatiei platii taxei de timbru la formularea plangerilor contraventionale, a fost abrogat art. 36 care prevedea obligarea petentului ... (vezi toată discuția)
Ce sumã de bani plãtesc dacã pierd o plângere contravenționalã? anamariacelik anamariacelik buna ziua daca depun contestatie la amenda de 300 lei,primita in baza legii 62/91,ce taxe trebuie sa suport daca nu obtin anularea? Va multumesc (vezi toată discuția)
Indreptare eroare materiala MIHAELAX MIHAELAX Buna ziua, Instanta de fond a omis in pronuntare o chitanta in valoare de 500 lei , reprezinta avans taxa de timbru, intre timp a avut loc si recursul, avem ... (vezi toată discuția)