avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce sumã de bani plãtesc dacã pierd o plângere ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce sumã de bani plãtesc dacã pierd o plângere contravenționalã?

buna ziua
daca depun contestatie la amenda de 300 lei,primita in baza legii 62/91,ce taxe trebuie sa suport daca nu obtin anularea?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: aleodor27 , utilizator 09:44, 15 Ianuarie 2014
Indiferent in baza carei Legi s-a dat amenda, daca pierdeti procesul o sa suportati cheltuielile de judecata.
din greseala am scris 62 in loc de 61
si cat este coantumul? merita contestatia?

nu este amenda mea,e a vecinului meu
Este hazardat a se avansa opinia oportunitatii si necesitatii promovarii de plangere contraventionala,in lipsa datelor minimum necesare analizei circumstantelor constatarii si consemnarii PV
Teoretic ,daca contravenientul apreciaza ca fapta constatata si consemnata in sarcina sa ,nu este temeinic motivata,nu exista probe/martori ,acesta este indreptatit sa formuleze plangere
Practic , daca fapta este reala,nu se justifica efortul
Părerea mea este că veți plăti doar taxa judiciară de timbru.

Pentru introducerea unei plângeri contravenționale pe rolul instanței trebuie să plătiți o taxă judiciară de timbru de 20 de lei. De asemenea, pentru exercitarea căii de atac, în situația în care pierdeți în primă instanță, trebuie să plătiți tot 20 de lei. Dvs. vă judecați cu o instituție publică, deci probabilitatea ca aceasta să cheltuie bani pe onorarii avocațiale în acest tip de litigii este una foarte mică.
Daca va referiti la cuantumul cheltuielilor de judecata catre stat in conditiile in care va este respinsa plangerea contraventionala, acesta nu este unul fix. Cuantumul acestor cheltuieli sunt stabilite de catre instanta in functie de cheltuielile care au fost necesare a fi efectuate cu emiterea actelor de procedura, cu administrarea probatoriului, etc. Exista situatii in care justitiabilii, in cazul respingerii plangerii contraventionale, au fost obligati la plata unor cheltuieli judiciare in cuantum de, spre exemplu, 100 de lei.

Alte discuții în legătură

Mai este în vigoare prevederea potrivit cãreia petentul a cãrui plângere era respinsã era obligat la cheltuieli judiciare? traian23 traian23 Prin introducerea obligatiei platii taxei de timbru la formularea plangerilor contraventionale, a fost abrogat art. 36 care prevedea obligarea petentului ... (vezi toată discuția)
Pierdere proces de contestatie a contraventiei - cheltuieli de judecata? costels87 costels87 Buna ziua. Daca am depus o contestatie la procesul verbal de contraventie, se ajunge in instanta si pierd, voi fi obligat si la plata cheltuielilor de ... (vezi toată discuția)
Ordonanþa de urgenþã nr. 80/2013. taxele judiciare pentru recurs împotriva hotãrârii pronunþate într-o cauzã având ca obiect divorþ elena20a elena20a Buna tuturor, A aparut : http://www.dreptonline.ro/legislatie/oug_80_2013_taxele_judiciare_de_timbru_ordonanta_de_urgenta_80_2013.php In conditiile ... (vezi toată discuția)