Am un vecin venit Nou prin Concubinaj.Vecina propietara nu a avut probleme cu Pomii care fäceu umbrä än amändouä pärtile mai ales Vara foarte pläcut.De cänd a venit Concubinul taie din cänd än cänd cäte un pom si ramurile groase.La äntrebarea mea de ce face asta el ämi räspunde cä äi face umbrä si vecina s a schimbat si zice ca el.Eu äi äntreb dar pomi fructiferi care sänt tot la gard nu vä deranjeazä si fac umbrä?Puteti sä vä dati sema cum au reactionat cu amenintäri cu insulte ect.Ce au voie si ce nu au voie sä taie?
Daca are posibilitatea sa va taie tulpina peste gard atunci distanta fata de hotar la care au fost plantati este mult prea mica.
Pentru a evita acest lucru taiati dvs. crengile care depasesc hotarul.
Din anul 2007 a fost reglementata prin lege distanta la care de pot planta pomii fata de hotar la 2 m. pantru pomi cu talie mica si la 3 m. pentru pomi cu talie mare. ( legea 60/2007).
In final este si o regula de bun simt faptul ca dvs. doriti sa plantati un pom iar vecinul nu doreste sa ii fie umbrit un loc pe care ar dori sa planteze legume ca exemplu.
Plangerea la politie poate doar sa oreasca pe moment taiatul pomilor dar nu va rezolva problema.
Categoric aveti dreptate nu rezolva problema, dar si sa-mi intre in curte si sa-mi taie pomul de la radacina evident ca nu este in regula, si sa mai strice si gardul....
"3)" Proprietarul fondului peste care se întind rădăcinile sau ramurile arborilor aparţinând proprietarului vecin are dreptul de a le tăia, precum şi dreptul de a păstra fructele căzute în mod natural pe fondul său."
Doar fructele cazute? cele din pom,nu? Pt alea din pom trebuie sa-i dau voie vecinului sa vina la mine si sa le culeaga? Mi se pare aiurea complet.
Taiere nuc
skyboy2011
Buna ziua,vecinul meu din partea de Est are unu nuc la 30 de cm de hotar care imi produce umbra pe o suprafata mare din terenul meu.Care este calea legala pt ... (vezi toată discuția)