avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Retete compensate cu 90%, declaratie pe propria ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Retete compensate cu 90%, declaratie pe propria raspundere

De ce este necesară declaraţia pe propria raspundere la fiecare consultatie a pensionarului care o pensie de pâna la 700 lei/ luna, atâta timp cât Ordinul 224/336/2009 nu specifica acest lucru in NORMELE TEHNICE anexa 1 alineat A pct. 9?
Există vreo modificare legislativă în acest sens?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 16:09, 13 Septembrie 2012
Faptul ca sunteti pensionar si valoarea pensiei se adeveresc prin cuponul de pensie ,pe care il prezentati,dar declaratia o dati pt. faptul ca nu mai aveti realizate si alte venituri inafara de pensie ,pt. ca si aceasta este o conditie de a fi inclus in categoria compensatilor 90%,pensie pana la 700 lei si lipsa altor venituri impozabile .Daca nu dati declaratie pe proprie raspundere,aduceti o adeverinta de la fisc din care sa rezulte acest fapt.
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2012
ContSters136493, utilizator
Da, este corectă precizarea, eu am dat deja o astfel de declaraţie, dar mi se cere la fiecare consultaţie acelaşi lucru şi nu înţeleg de ce. Ordinul CNAS invocat mai sus, nu precizează faptul că sunt obligat de fiecare dată să dau aceeaşi declaraţie.
Daca ati solicita o adeverinta de la fisc ar avea valabilitate 3 luni,tot asa si declaratia trebuie reinoita la 3 luni si nu la fiecare consultatie.
Sfatul meu este sa scoateti adeverinta de la Admin.Financiara de care apartineti,pe adeverinta apare precizarea ca e valabila 3 luni.O prezentati medicului de familie si nu va va mai cere sa declarati acelasi lucru de fiecare data cand va prezentati la consultatie.
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare la casa de sanatate, pensie mai mica de 700 lei II_Maria II_Maria Bună ziua, Cu o pensie mai mică de 700ron, care sunt facilitatile in ceea ce priveste retetele medicale? Mentionez ca in baza de date a Casei este ... (vezi toată discuția)
Legislatie eliberare medicamente compensate elenamm elenamm Buna ziua! Am o situatie in familie pentru care incerc sa gasesc o solutie. Mama mea are o pensie de 560 ron /luna si beneficieaza de medicamente compensate ... (vezi toată discuția)
Card european de sanatate alexandra08 alexandra08 Am gasit acest link in care se vorbeste despre \"dovada calitatii de asigurat\". Pentru pensionari si persoane cu handicap grav (grad I cred ca se numeste), ... (vezi toată discuția)