De ce este necesară declaraţia pe propria raspundere la fiecare consultatie a pensionarului care o pensie de pâna la 700 lei/ luna, atâta timp cât Ordinul 224/336/2009 nu specifica acest lucru in NORMELE TEHNICE anexa 1 alineat A pct. 9?
Există vreo modificare legislativă în acest sens?
Faptul ca sunteti pensionar si valoarea pensiei se adeveresc prin cuponul de pensie ,pe care il prezentati,dar declaratia o dati pt. faptul ca nu mai aveti realizate si alte venituri inafara de pensie ,pt. ca si aceasta este o conditie de a fi inclus in categoria compensatilor 90%,pensie pana la 700 lei si lipsa altor venituri impozabile .Daca nu dati declaratie pe proprie raspundere,aduceti o adeverinta de la fisc din care sa rezulte acest fapt.
Da, este corectă precizarea, eu am dat deja o astfel de declaraţie, dar mi se cere la fiecare consultaţie acelaşi lucru şi nu înţeleg de ce. Ordinul CNAS invocat mai sus, nu precizează faptul că sunt obligat de fiecare dată să dau aceeaşi declaraţie.
Daca ati solicita o adeverinta de la fisc ar avea valabilitate 3 luni,tot asa si declaratia trebuie reinoita la 3 luni si nu la fiecare consultatie.
Sfatul meu este sa scoateti adeverinta de la Admin.Financiara de care apartineti,pe adeverinta apare precizarea ca e valabila 3 luni.O prezentati medicului de familie si nu va va mai cere sa declarati acelasi lucru de fiecare data cand va prezentati la consultatie.