avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general compensare dividende asociat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

compensare dividende asociat

Buna ziua,
As dori sa stiu daca pot sa compensez dividendele pe care are dreptul sa le ia asociatul,(bineinteles dupa declararea si plata impozitului) cu datoria pe care o are dumnealui fata de societate in urma vanzarii unui autoturism, de 7000 ron, si daca da, care sunt documentele justificative.
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2012
daria_743, utilizator
Cel mai recent răspuns: daria_743 , utilizator 11:12, 17 Septembrie 2012
daria_743 a scris:

pentru ca, pentru a factura catre persoane fizice, societatea este obligata sa aiba casa de marcat, sau sa incaseze prin banca.

Pentru vanzarea autoturismului proprietatea firmei catre o persoana fizica nu este necesara achizitionarea casei de marcat fiscala ci se intocmeste factura si se elibereaza chitanta in cazul incasarii cu numerar.
Pt dl trutanmarian :multumesc pentru raspuns, dar nu stiu daca sunteti in masura sa va dati cu parerea despre ceea ce nu cunoasteti - ''Mai bine spuneti ca nu sunteti in relatii bune cu acel asociat si vreti sa evitati necesitatea prezentei acestuia''...... Am cerut un raspuns legat de contabilitate, nu de parerea dvs personala.
P.S. Asociatii sunt prezenti in fiecare zi in birou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva pentru pfa avas avas Buna ziua, Sunt PFA neplatitor de TVA.Exista posibilitatea sa depasesc suma de 35000 euro anul acesta si trebuie sa ma prezint la Administratia Financiara ... (vezi toată discuția)
Chitanta persoana fizica mai mare de 5000 lei pvcc pvcc Buna ziua, ma intereseaza daca, din perspectiva pers. juridice, se pot emite chitante mai mari de 5000 lei de catre o pers. fizica catre o pers. juridica (pe ... (vezi toată discuția)
Incasari numerar de la pers.juridice peste 5000 ron freenicos freenicos Am urmatoarea situatie:..Sunt societate de asigurari si trebuie sa incasez 5000 ron numerar, de la o persoana juridica -agent de asigurare-, suma reprezentand ... (vezi toată discuția)