avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara pentru un copil nerecunoscut
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara pentru un copil nerecunoscut

Buna ziua! Am o problema cu tatal copilului meu de mai bine de opt ani. Sa incep cu inceputul: am trait cu tatal copilului 2 ani de zile fara forme legale , din aceasta relatie a rezultat un baietel acum in varsta de 8 ani si 3 luni. In momentul in care am fost sa scot certificatul de nastere ,tatal a zis ca isi pierduse buletinul , asa ca am trecut copilul doar pe numele meu( cei de la primarie mi-au spus ca pot schimba certificatul in decurs de 1 an ,in care pot trece si numele tatalui), deoarece trebuia inscris la un medic de familie pentru vaccinuri, dosar medical, trecut in evidenta ,etc... Tatal lui a zis ca il va recunoaste si ca ii va asigura toate cele necesare. Dar nici pana n ziua de azi nu a facut acest lucru. Ce pot face pentru a obtine pensia alimentara si ce acte imi trebuiesc pentru acest lucru?? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 20:03, 13 Septembrie 2012
Nu cred ca puteti obtine o pensie alimentara de la cineva care nu recunoaste ca are un copil, trebuie sa il dati in judecata i sa cereti un test de paternitate, nu este asa de usor. Altfel cum dovediti ca persoana respectiva este tatal copilului?
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2012
ContSters241232, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile copilului din afra casatoriei Eliza21 Eliza21 Drepturile copilului din afara căsătoriei ! Buna ziua ! Va rog sa ma ajutați ! Am avut o relatie timp de 7 ani cu un cetățean scotian din ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate / pensie alimentara situatia este urmatoarea> astept un bb. tatal biologic, fostul prieten, nu vrea sa recunoasca copilul. nu stiu cum se procedeaza. la momentul nasterii ... (vezi toată discuția)
Paternitate si despăgubiri Vârlan Alexandra Vârlan Alexandra Buna seara! Acum trei ani am nascut u băiețel pe care tatăl lui nu l-a recunoscut. Cum aș putea sa il dau in judecata, sa ii cer pensie alimentara, sa ... (vezi toată discuția)