Buna ziua! Am o problema cu tatal copilului meu de mai bine de opt ani. Sa incep cu inceputul: am trait cu tatal copilului 2 ani de zile fara forme legale , din aceasta relatie a rezultat un baietel acum in varsta de 8 ani si 3 luni. In momentul in care am fost sa scot certificatul de nastere ,tatal a zis ca isi pierduse buletinul , asa ca am trecut copilul doar pe numele meu( cei de la primarie mi-au spus ca pot schimba certificatul in decurs de 1 an ,in care pot trece si numele tatalui), deoarece trebuia inscris la un medic de familie pentru vaccinuri, dosar medical, trecut in evidenta ,etc... Tatal lui a zis ca il va recunoaste si ca ii va asigura toate cele necesare. Dar nici pana n ziua de azi nu a facut acest lucru. Ce pot face pentru a obtine pensia alimentara si ce acte imi trebuiesc pentru acest lucru?? Va multumesc.
Nu cred ca puteti obtine o pensie alimentara de la cineva care nu recunoaste ca are un copil, trebuie sa il dati in judecata i sa cereti un test de paternitate, nu este asa de usor. Altfel cum dovediti ca persoana respectiva este tatal copilului?