avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoastere paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoastere paternitate

Am o mare nelamurire am primit o instiintare ptr a recunoasre paternitatea unui copil si pensie alimentara ,mentionez ca am fost o singura data cu fata respectiva iar dupa patru ani ma da in judecata fara ca eu sa fi stiut de existenta copilului cum ma pot apara in aceasta situatie.SUNT casatorit de 10 ani iar asta s-a intamplat acum cinci ani Iar persoana respectiva avea relatii cu mai multi i aceasi perioada
Cel mai recent răspuns: feriha83 , utilizator 20:45, 24 Decembrie 2014
Formulati intampinare si negati paternitatea.
Probabil ca nu sunteti trecut nici in certificatul de nastere al copilului la rubrica tata.
Luati totusi legatura cu un avocat, nu rezolvati problema pe forum.
Ultima modificare: Joi, 18 Decembrie 2014
Marcel Mihalache, Avocat
Puteti nega paternitatea, procesul isi va urma cursul si veti fi chemat de instanta sa faceti un test ADN. In functie de rezultatul lui veti fi declarat sau nu tatal respectivului copil. Chiar daca ati facut-o o singura data cu respectiva fata, exista sanse sa fie copilul d-voastra, testul ADN va elucida problema. Daca rezultatul va fi ca sunteti tatal copilului, veti fi obligat sa platiti pensie alimentara.
Ultima modificare: Vineri, 19 Decembrie 2014
Cris1971, utilizator
asa este nu sunt trecut pe certificat,dar ea sustine in plangere ca am avut relatie pe toata perioada sarcini si ca am ajutato cu bani ceea ce este fals,nici macar nu am stiut de sarcina nu are nici o dovata cat de mica in privinta asta.Iar cum zice ea ca am trait in concubinaj iarasi fals nu am fost despartit nici macar o zi de sotie.Am facut intampinarea
stiu ca nu pot refuza adn-ul dar totusi noi ca barbati nu avem niciun ajutor legal contra acestor gen de femei și de ce nu a zis acum patru ani și nu sunt misogin nu am nimic contra copiilor eu si sotia mea ne dorim unul dar cu sotia nu cu altcineva de fapt de vreo opt ani incercam dar fara rezultat
Mai exact, ce gen? Erați căsătorit când ați făcut sex cu acest gen..dacă dvs nu v-ați protejat..oricum, acest gen de femeie e mama copilului dvs ( deocamdată doar o probabilitate)
Nu cred ca instanta v-a impus sa plătiți dvs testul. Îl va plăti mama și făcându-și sunteți tatăl, ii veți da banii înapoi.
Daca e copilul dvs veți plăti pensie, asta contează mai puțin. Poate e un semn și aveți ocazia sa fiți părinte, îl introduceți în familia dvs și..sa va bucurați de el!

Alte discuții în legătură

Relatia Alex89 Alex89 Salut! Am si eu o problema foarte mare si as dori niste raspunsuri. Bun! Sa incep cu inceputul, am avut o relatie intima cu o fata pe care nu o cunosteam mai ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o fata care a ramas insarcinata si a nascut Anonymous93 Anonymous93 Nu stiu exact cum sa ma exprim dar voi spune dupa cum stiu: Am un prieten care la o petrecere a fost intr-o aventura cu o fata (el spune ca a folosit ... (vezi toată discuția)
Paternitate BobocAlina BobocAlina Buna,fratele meu a fost in Germania si dupa o perioada s-a intors si a fost anuntat ca va fi tatic. El nu recunoaste copilul, e posibil ca statul sa-i impuna ... (vezi toată discuția)