avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare after school prin asociatia de parinti
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare after school prin asociatia de parinti

In urma cu 2 ani am infiintat o asociatie de parinti la o scoala din Bucuresti, ea functionand si in prezent. Scopul asociatiei era de a sustine activitatea de invatamant cu materiale scolare prin colectarea a 2% din impozitul pe venit prin formularul 230.
Recent, am primit o solicitare din partea cadrelor didactice din acea scoala de a infiinta un after school prin aceasta asociatie de parinti, mai ales pentru elevii de la clasa pregatitoare, pentru a veni in sprijinul parintilor care nu pot asigura supravegherea copiilor dupa orele de scoala si care nu isi permit un after school privat unde preturile sunt foarte mari. Cu alte cuvinte, se doreste ca aceste cadre didactice sa fie remunerate in mod legal, pe baza unei conventii, din banii ce vor veni de la parinti sub forma unor donatii catre asociatie.
Va rog sa imi spuneti daca exista posibilitatea legala de infiintare a acestui after school prin asociatia de parinti, ce modificari trebuie aduse statutului asociatiei si ce posibilitatea de defalcare a incasarilor/cheltuielilor avem pentru a separa activitatea after school-ului de restul activitatii asociatiei.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: carmen2010 , utilizator 11:01, 14 Septembrie 2012
Puteti sa aduceti completari la statut prin introducerea unor tipuri de activitati:
-dezvoltarea programelor de tip scoala dupa scoala (after school) prin sprijinirea si indrumarea supravegheata de cadru didactic a elevilor din clasele primare pentru efectuarea temelor, dupa orele de scoala;
-dezvoltarea programelor de prevenire a abandonului scolar si de recuperare scolara / educationala pentru toate categoriile de copii.
Contabilitatea va fi tinuta la comun pe toata asociatia. Eventual puteti folosi niste conturi analitice acolo unde e cazul.
Veti avea persoane angajate cu contract de munca cu norma intreaga sau norma redusa pentru cadrele didactice cu care veti colabora.
Veti incheia contract de prestari servicii cu familiile copiilor ce se vor inscrie in program in care vor fi detaliate si tipurile de activitati si tariful lunar pe care vor trebui sa-l plateasca.
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2012
george-neagu, moderator
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scop ong n5angel n5angel Buna ziua, Doresc sa infiintez un Ong deoarece am un spatiu si as vrea sa deschid o gradinita sau un cabinet medical. Nu sunt decisa inca spre destinatia ... (vezi toată discuția)
Lnfiintare after school vvaassiillee vvaassiillee Sunt profesor de fizica,as dori sa infiintez un after school mai lejer in sensul ca sa ma ocup zilnic, 2 ore, de maxim 10 elevii, cls I-IV, sprijin in ... (vezi toată discuția)
Activitatea la o asociatie nonprofit lukserv lukserv Buna ziua, 1. Am o asociatie non-profit care se axeaza pe ajutorarea copiilor nevoiasi, cu dizabilitati si pe dezvoltarea educationala. In actele constitutive ... (vezi toată discuția)