avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita casa personala
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita casa personala

In anul 2007 am facut un imprumut in valoare de 124.000 euro, pentru nevoi personale, girat cu casa proprietate personala. Pana in anul 2010 am platit ratele la timp, 1.200 euro pe luna. Din 2010, datorita faptului ca firma familiei noastra a fost falimentata de o institutie a Statului Roman (ICCJ a anulat o licitatie prost executata de respectiva institutie) nu am mai putut sa achit rata. Banca respectiva imi trimite din cand in cand cate o somatie, recent, insa, m-a anuntat ca inregistrez datorii de 26.000 euro (la creditul care deja devenise 130.000 euro, in urma unei reesalonari). Ne-am obisnuit cu gandul ca ne vom pierde casa in favoarea bancii, ne intrebam doar de ce nu trece respectiva banca la executare silita si evacuarea noastra din imobil ??? Ce sa fac, sa merg eu sa rog reprezentantul bancii sa vina sa ne evacueze ???
Cel mai recent răspuns: balteanu valentin , utilizator 06:39, 13 Decembrie 2012
De regula bancile sunt interesate in recuperarea debitului si nu scoaterea unui imobil la licitatie, deoarece exista riscul ca aceasta sa iasa in pierdere.

Scoaterea imobilului cu care s-a girat, la licitatie se va face numai daca banca va vedea ca dupa somatii repetate si incercari repetate nu reuseste sa recupereze debitul sub forma banilor cash.
Trecand timpul vor mai creste si penalizarile, astfel ca soldul final va fi unul mai mare de recuperat.
Desi tarziu, multumesc pentru raspunsuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita elevan elevan care e procedeul de executare in momentul in care nu mai platesti ratele la banca pentru un credit pentru care s-a girat cu un imobil?cand incepe ... (vezi toată discuția)
Neachitare rate la banca pentru credit apartament. andreimaxiniuc andreimaxiniuc Buna ziua.In urma cu 5 ani am cumparat un apartamant cu un credit luat de la Banca.Ratele au crescut abuziv si am ajuns in imposibilitatea de a le mai plati.De ... (vezi toată discuția)
Probleme cu bancile kornelya kornelya Buna seara. Pot stinge un credit bancar in care am girat cu locuinta renuntand la locuinta, deoarece am ajuns in imposibilitate de plata si as dori sa evit ... (vezi toată discuția)