avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... firma inactiv fiscal
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

firma inactiv fiscal

buna ziua!

as avea nevoie de o lamurire exacta. Am o firma declarata *inactiv fiscal*,intrebarea este:mai pot face activitate pe ea?....daca eliberez factura ,am vreo consecinta ? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: titi_35 , utilizator 15:00, 3 Octombrie 2012
Da ,va puteti desfasura activitatea , numai ca trebuie sa va indepliniti obligatia depunerii declaratiilor la fisc.
Atentie
"Beneficiarii care achizitioneaza bunuri si/sau servicii de la contribuabili dupa inscrierea acestora ca inactivi in Registrul contribuabililor inactivi/reactivati conform art. 78^1 din OG 92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, nu beneficiaza de dreptul de deducere a cheltuielilor si a taxei pe valoarea adaugata aferente achizitiilor respective, cu exceptia achizitiilor de bunuri efectuate in cadrul procedurii de executare silita".
deci daca dau factura si chitanta unei firme ptr serviciile prestate de mine, aceasta nu le poate deduce, dar, eu ma expun la vreun pericol?
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare facturi ContSters331936 ContSters331936 Buna ziua. Lucrez la o firma de evidenta contabila pe functia de consilier economist in economie generala, mentionez faptul ca operez si documentele aduse de ... (vezi toată discuția)
Declaratie primarie lilicu lilicu buna ziua S-a efectuat o modernizare a unei cladiri in baza autorizatie de la primarie . Lucrarile de constructii s-au facut cu o firma care ulterior s-a ... (vezi toată discuția)
Rambursare tva alisarobea alisarobea Va rog sa ma ajutati intr-o speta fiscala. Sociatatea A a cumparat de la societatea B un apartament la licitatie.Mentionez ca societatea B era in insolventa si ... (vezi toată discuția)