avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie copil

buna ziua!
am un baiat de 16 ani care a plecat la studii in strainatate. deoarece aici nu mai frecventeaza scoala, as dori sa stiu daca mai primeste alocatie. eu stiu ca la scoala intotdeauna se facea la inceput de an scolar o declaratie sau ceva tabel care se preda la primarie. intrebarea mea este daca trebuie eu sa fac vreo declaratie la primarie sau ceva?
multumesc anticipat pentru ajutor!
sper ca am publicat intrebarea in sectiunea corecta:(
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 21:11, 15 Septembrie 2012
Legea nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii.

(1) Se instituie alocatia de stat pentru copii ca forma de ocrotire a statului acordata tuturor copiilor, fara discriminare.
(2) Beneficiaza de alocatie de stat pentru copii toti copiii in varsta de pana la 18 ani.
(3) Alocatia de stat pentru copii se acorda si tinerilor care au implinit varsta de 18 ani, care urmeaza cursurile invatamantului liceal sau profesional, organizate in conditiile legii, pana la terminarea acestora.
(4) Tinerii prevazuti la alin. (3) care repeta anul scolar nu beneficiaza de alocatie de stat, cu exceptia celor care repeta din motive de sanatate, dovedite cu certificat medical.

Trebuie sa mergeti la Directia generala de asistenta sociala-serviciul alocatii, unde depuneti dosarul, trebuie sa deschideti un cont bancar unde sa vireze alocatia copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie de stat pentru studenti Marius456789 Marius456789 Am un baiat student de 20 de ani ,beneficiaza de alocatie de stat pentru copii? (vezi toată discuția)
Alocatie de stat laur2013 laur2013 as dori lamurire privind legea 61/1993 republicata art.1 aln. 3 care cuprinde dreptul de alocatie dupa 18 ani in cazul in care urmezi cursurile scolare. am ... (vezi toată discuția)
Alocatie el_grande el_grande Un copil plecat la scoala in strainatate mai beneficiza de alocatia din Romania? (vezi toată discuția)