avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema cheltuieli intretinere bloc (Asociatie)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema cheltuieli intretinere bloc (Asociatie)

Buna ziua ! Am si eu mai multe nelamuriri privind cheltuielile de intretinere bloc. Locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje , zona Lacul Tei. In lunile de iarna am platit si 200 lei intretinere 2 persoane , fara caldura(sunt debransat). In lunile de vara am platit 190 lei. Mentionez ca apa nu se consuma in dementa, iar interfon nu am montat in apartament. Am citit pe lista de intretinere ca se plateste,atentie, 8,95 lei/MC apa rece / persoana, desi eu am montate apometre. Cum sa platesti MC/persoana , cand sunt motate apometre in apartament? Mi se pare o ilegalitate. Ba mai mult, consider ca ar fi normal sa se afiseze ,desfasurat, pentru ce se plateste. Doresc sa stiu ce masuri legale pot lua in acest sens.
Cel mai recent răspuns: andreiask , utilizator 17:06, 20 Septembrie 2012
In lunile de iarna am platit si 200 lei intretinere 2 persoane , fara caldura(sunt debransat)

Sunteti debransat, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa platiti caldura pentru partile comune si pentru tevile care trec prin apartamentul dumneavoastra, aceasta caldura o achita toti proprietarii, chiar si cei cu centrala si debransatii.
Mentionez ca apa nu se consuma in dementa, iar interfon nu am montat in apartament.

Chiar daca nu aveti montat interfonul in apartament, daca exista un contract de service interfon si acesta este platit pe numar de apartamente, atunci trebuie sa platiti si dumneavoastra, interfonul va asigura si dumneavoastra o siguranta, nu intra oricine in condominiu.
Pentru consumul de apa este o mica, mare problema pe care o au toate asociatiile de proprietari, indexul apometrului de la furnizorul de apa nu va fi niciodata exact cu indexurile declarate de proprietari. Acest apometru inregistreaza "la picatura", pe cand cele din apartamente nu inregistreaza cu aceeasi fidelitate, existand si pierderi la wc sau pe partile comune, atunci apar niste diferente intre factura si mc declarati, ori furnizorul nu accepta plata conform celor declarate de proprietari. Atunci ca sa poata sa achite factura, asociatiile fac un regulament pentru repartizarea diferentelor, un model il puteti gasi la rubrica din partea dreapta la "Documente utile", acesta daca a fost stabilit sa fie repartizat pe numar de persoane care au locuit in luna pentru care se face repartizarea, din aceasta cauza apare mc/persoana.
Daca aveti o nelamurire la modul de repartizare a facturilor, puteti cere presedintelui asociatiei sa va arate modul in care se face acest calcul, contestatia o puteti face in termen de 10 zile de la date afisarii listelor, iar presedintele este obligat sa va raspunda in termen de 7 zile.
Legea 230/2007 Art. 10. - Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2012
ContSters241232, utilizator
"8,95 lei/MC apa rece / persoana" Aceasta exprimare este proasta.
Mergeti la administrator sa va lamureasca ce vrea sa zica cu acel pret pe mc si pe persoana
O aiureala!
O aiureala a administratorului sau a celui ce a citit ce a scris acesta?
Iulian Manea a scris:

O aiureala a administratorului sau a celui ce a citit ce a scris acesta?



Va asigur ca am citit foarte clar ce scrie la avizier.

elga50 a scris:

"8,95 lei/MC apa rece / persoana" Aceasta exprimare este proasta.
Mergeti la administrator sa va lamureasca ce vrea sa zica cu acel pret pe mc si pe persoana
O aiureala!



Daca s-ar putea discuta cu administratorul ar fi perfect. Se petrece foarte multe ilegalitati si cred ca de aceea nu sta de vorba cu locatarii.
8.95 lei ? este foarte posibil sa reprezinte costul a 1.5 m de AR, pretul fiind de 5.9 lei/m . Mai bine ar fi daca ati incerca sa comunicati cu administratorul, decat sa va repeziti in a lua "masuri legale" . Faceti o cerere in care cereti desfasurator la calculul pe luna respectiva la apart. dvs. sau macar mai intrebati vreun vecin , poate va lamuriti mai repede.

[Se petrece foarte multe ilegalitati si cred ca de aceea nu sta de vorba cu locatarii.]
mda.... se petrece, ca E multe ....

Alte discuții în legătură

Repartizare cost pentru preparea apei calde menajere Arabella Pap Arabella Pap Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un mod de calcul pentru repartizarea legala a costului de pe factura pentru combustibilul folosit pentru a incalzi apa? ... (vezi toată discuția)
Platesc apa calda mai mult decat consum conform contoarelor andreiSRR andreiSRR Am instalat in toamna apometre in apartament si raportez consumul de apa incepand din octombrie. Tocmai s-a afisat intretinerea pe decembrie si constat ... (vezi toată discuția)
Problema umflare factura de catre asociatia de proprietari! mihai15mai mihai15mai Buna ziua, De mai bine de un an de zile asociatia de proprietari imi tot umfla factura fie imi pune in plus la consum fie baga pierderi imense, le-am tot ... (vezi toată discuția)