avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatia de locatari-cheltuieli cu ascensorul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatia de locatari-cheltuieli cu ascensorul

buna ziua,
locuiesc la parter intr-un bloc care are ascensor.Ma intereseaza sa stiu daca exista vreo modalitate prin care nu mai trebuie sa achit cheltuielile de reparatii ale ascensorului.Inteleg ca de la plata pt utilizarea acestuia trebuie sa fiu scutita dpdv legal.Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:33, 14 Septembrie 2012
Ascensorul reprezinta parte comuna a carei intretinere si reparatie iensor ascmplica responsabilitatea asociatieid e proprietari ,c/v costuri fiind repartizate tuturor proprietarilor din imobil
Eventual,avand in vedere ca locuiti la parter,prin hotarare a adunarii generale se poate dispune facilitatea scutirii de la plata c/v energie electrica
Cheltuielile cu ascensorul sunt urmatoarele:
- service lunar care se repartizeaza pe cota-parte indiviza tuturor proprietarilor, indiferent de etaj;
- reparatia ascensorului care ca si service-ul se repartizeaza pe cota-parte indiviza.
Dv. trebuie sa achitati aceste cheltuieli deoarece aveti o cota-parte de proprietate la ascensor.
Puteti fi scutita de cota de energie electrica consumata de ascensor, dar deobicei nu exista un contor special pentru acesta,deci nu se poate defalca corect cota de curent pentru iluminatul holurilor de cota de curent consumata de ascensor.

Prin hotarare a AG puteti fi scutita de o parte din aceasta cota de curent electric, socotita cu aproximatie....sau ati putea fi scutita de service in compensatie cu cota de curent electric de la lift pe care nu il folositi.

De reparatia liftului insa nu puteti fi scutita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari legate de lift ibis ibis Buna ziua Va rog, in limita timpului disponibil, sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari 1. Cum se calculeaza la bloc intretinerea liftului: pe numar de ... (vezi toată discuția)
Lift si cheltuieli comune buigaa buigaa Din ce am citi am inteles ca se plateste liftul si daca stau la parter,dar se plateste dupa nr. de persoane sau dupa suprafata apartamentului ? La fel si ... (vezi toată discuția)
Reparatie lift castelanul castelanul la reparatie lift cheltuiala se imparte pe apartament sau pe nr.de persoane?cum e mai corect ?si daca se poate ,de ce? Ar mai fi ceva-se imparte de la et.2 ... (vezi toată discuția)