avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită anulare act adjudecare pe motiv de evaluare neserioasa
Discuție deschisă în Executare silită

anulare act adjudecare pe motiv de evaluare neserioasa

Avand in vedere cererea Asociatiei de Proprietari si ca urmare a indeplinirii tuturor conditiilor de forma prealabila vanzarii (s-a efectuat la 12.02.2004 o expertiza tehnica a imobilului de catre expertul T.M. concluzionandu-se o valoare de circulatie de 704.078.000 lei), Biroul de Executori Judecatoresti scoate la licitatie un apartament (proprietar L.A.M.). Participa un singur licitator care ofera suma de 705.000.000 lei si care este declarat adjudecator.
L.A.M. face contestatie la executare care se finalizeaza la Tribunal cu respingere definitiva. De asemenea, L.A.M. depunde pe rol inca peste 10 dosare la toate instantele, toate dosarele incheindu-se in defavoarea ei.
Adjudecatarul vinde in 2005 catre P.M. prin act de vanzare-cumparare, care l-a randul lui imi vinde mie in 2006, tot prin act de vanzare-cumparare. Cand am cumparat nu m-am gandit niciodata ca ar fi ceva in neregula , crezand ca oricum cumparand printr-un credit imobiliar avocatii bancii "casca bine ochii", nu poate exista posibilitatea sa fie ceva in neregula (greseala mea). Dupa cateva saptamani cand L.A.M. a venit la usa mea amentindu-ma ca i-am furat casa, m-am interesat si am aflat povestea.
In toate procesele pe care le-a avut L.A.M. eu nu am fost citat si nu am putut decat sa urmaresc pe portaljust solutiile (nu stiam ce cere, nu aveam acces decat la informatii putine). Oricum vazand ca nu are castig de cauza la niciunul dintre procese m-am mai linistit.
Insa acum cateva luni am primit o citatie in care eram "parat" (ceva cu netrimiterea in judecata a procurorilor ...). Nu m-am prezentat dar solutia a fost tot in defavoarea L.A.M.
Cam in acelasi timp a mai venit o citatie cu titlu de "anulare act" care m-a cam pus pe ganduri. M-am prezentat la judecata in calitate de parat si acolo am aflat ca avocatul care il reprezinta pe L.A.M. vrea sa arate de fapt, ca pretul de la care a inceput licitatia a fost unul neserios. Doamna Judecator a decis ca sa se faca o expertiza de reevaluare a imobilului. Urmatoarea infatisare este in octombrie.
Ce se poate intampla daca, acum, se demonstreaza ca evaluarea a fost mult prea mica fata de valoarea reala a imobilului? Se poate anula licitatia, respectiv si actul de adjudecare si automat si toate celelalte 2 contracte de vanzare-cumparare, repunand in posesie primul proprietar ? Nu exista un termen in care sa poti face astfel de solicitari? Nu trebuia facut lucrul asta la contestatia la executare?
Ce ma sfatuiti sa fac in situatia asta. Nu mi se pare corect sa se anuleze un contract de vanzare-cumparare din care nu reiese nimic ca ceva nu ar fi in regula cu actele care au stat la baza acestui contract.

multumesc mult,
Cel mai recent răspuns: George-Dorian Tanasescu , Executor judecatoresc 11:02, 17 Septembrie 2012
contestatia de la tribunal ce a ramas definitiva si cred si irevocabila era cu privire la actul de adjudecare?
Nu stiu nimic despre continutul contestatiei la executare. Am citit doar solutia pe site-ul portaljust: "Solutie: Respinge recursul ca nefondat . Irevocabilă. " (dosarul 8823/3/2004 (1522/2004) ),
Cred ca nu am acces la dosarul acela pt ca nu am fost citat ca nici o parte din proces. Sau gresesc? Acum, daca as merge la arhiva, mi s-ar permite sa fac o copie de pe dosarul acela?
da sunteti parte interesata
pe calea contestatiei este cam tardiv sa mai faca ceva debitorul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adjudecare; contestatie de executare pe rol- pot sa vand ? mario2014 mario2014 Buna seara.. v-as ruga sa ma lamuriti intr-o situatie. Am cumparat la licitatie un apartament. Acum as vrea sa il vand unor cunostinte (eu trebuie sa ma mut ... (vezi toată discuția)
Contestatie act adjudecare maria1973 maria1973 Buna ziua, Am o rugaminte - am mare nevoie de un sfat juridic in urmatoarea problema: Anul trecut, in septembrie, am cumparat o casa la o licitatie ... (vezi toată discuția)
Instiintare de la executor getuta getuta Dupa ce-am depus la instanta a doua contestatie la executare, deoarece executorul nu respecta sentinta definitiva si irevocabila data la prima contestatie, si ... (vezi toată discuția)