avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... formularul A1
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

formularul A1

Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea problema.
Am un prieten care munceste in Italia intr-un santier naval de mai bine de 10 ani. Vazand ca sunt firme subcontractoare de servicii, s-a gandit sa-ti faca si el firma in Romania prin intermediul careia sa incheie contracte de prestari servicii cu santierul naval din Italia. Problema care o intampina e alta, firma din Italia ii cere formularul A1 pentru angajati, insa el nu-l are , firma lui fiind infiintata anul acesta in aprilie, ba mai mult nu are momentan nici angajati.
Daca va angaja 6 oamnei sa spunem, tot nu ar avea sanse sa obtina formularul A1 problema fiind cifra de afaceri, care din cate am vazut in procent de 25 % trebuie sa fie din contracte interne.
Ce e de facut, cum poate obtine acest formular?

Va rog frumos sa ma ajutati.
Multumesc.
Trebuie sa obtineti formularul A1 si pentru Anglia , chiar daca acestia sunt delegati in alta tara membra UE.
Am inteles asta numai ca, dinc e am citit pana acum mi se solicita sa am 50% din angajati in tara si 25% din incasari sa vina de pe teritoriul Romaniei. Intrebarea mea era daca in loc de Romania pot prezenta cealalta tara membra UE pentru ca taxele venite din incasarile din aceasta tara sunt platite in Romania. Deci din puctul meu de vedere este acelasi lucru. Este si pt ei acelasi lucru?
Cred ca cel mai bine este sa intrebati la Casa Nationala de Pensii Publice .. ei sunt cei mai in masura sa va dea un raspuns exact pe aceasta problema ...
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare salariat cetatean italian viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Soc. romaneasca are lucrare in desfasurare in Italia si doreste sa angajeze muncitori cetateni italieni si in ideea de a nu se mai complica cu muncitori ... (vezi toată discuția)
Munca in strainatate pentru angajatii romani. LauraMirabela LauraMirabela Buna ziua. Am nevoie de informatii referitoare la munca in strainatate a angajatilor romani care sunt delegati sa lucreze in afara Romaniei. In situatia de ... (vezi toată discuția)
Obtinerea formularului a1 Tkglobal Tkglobal Doresc sa stiu daca o firma nou infintata poate sa detaseze muncitori in strainatate si de asemenea conditile care trebuiesc indeplinite de angajator si ... (vezi toată discuția)