avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua!Ma numesc Mirela si am si eu o intrebare.
Daca tatal copilului meu nu arte serviciu si nu-mi plateste pensie alimentara ,ce se poate face in privinta asta?
De fapt,de cand am copilul in custodie,nu i s-a dat pansie alimentara(an 2004).
Si nici de vizitat nu-l mai viziteaza.Copilul a uitat cine este tatal lui .
A-si dori sa stiu ce pot face in privinta pensiei alimentare.
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Avocat Alexandru Gheorghe , Avocat 16:23, 21 Ianuarie 2009
Daca sotul dvs nu realizeaza venituri dvs, nu vad cum ati putea obtine pensia de intretinere.
Daca , totusi , acesta presteaza o munca remunerata , situatia acestuia schimbandu-se intre timp , aveti dreptul a cere pensia de intretinere, printr-o cerere de chemare in judecata avand ca obiect calcularea acesteia ,adresata judecatoriei in a carei raza teritoriala domicileaza partatul sau reclamantul!
Va sfatuiesc sa va informati daca sotul obtine sau nu venituri...Succes
Ii puteti face o plangere penala pentru abandon de familie, infractiune prevazuta si pedepsita de art. 305 Cod Penal, pentru neplata cu rea credinta a pensiei de intretinere. De asemenea exusta un termen de prescriptie de 3 ani de cand puteti solicita plata pensiei, respectiv ian. 2006. Totodata daca pensia a fost stabilita in 2004, puteti introduce o actiune de majorare a pensiei de intretnire avand in vedere faptul ca salariul minim pe economie s-a majorat de la 1.ian.2009

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara elenyta 7 elenyta 7 Fiul meu a implinit 18 ani cum poate sa beneficieze in continuare de pensie alimentara.? Ce trebuie sa faca si ce acte ii trebuiesc? Tatal lui mai are un ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si test de paternitate libraana libraana buna ziua. problema mea este urmatoarea. tatal a recunoscut copilulu care acum are 2 luni. dar ar vrea sa faca testul de paternitate. problema ca si eu as vrea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara restanta biia biia Buna ziua! tocmai am implinit 18 ani si ma aflu intr-un continuu conflict cu tatal meu. parintii mei sunt divortati de aproximativ 10 ani. eu am ramas in ... (vezi toată discuția)