avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REVISAL FARA CIM NESEMNAT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REVISAL FARA CIM NESEMNAT

Buna ziua!
M-am angajat de pe data de 23 iulie cu o perioada de proba desfasurata pe parcursul a doua saptamani (fara plata). Dupa aceste doua saptamani am mai stat inca o luna si doua saptamani. Mentionez ca nu am semnat CIM, dar figurez in REVISAL. Intentia mea este de a parasi locul acesta de munca intru-cat muncesc mai mult de 56 de ore pe saptamana si cu amenintari referitoare la eventuale penalizari pecuniare. Intrebarea mea este daca pot sa parasesc fara preaviz si fara consecinte acest loc de munca. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:15, 17 Septembrie 2012
Nu aveti cum sa figurati in REVISAL daca nu aveti contract individual de munca.:)

Art. 81. C.Mun.
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
(2) Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

Puteti demisiona de la actualul loc de munca fara efectuarea preavizului,prelevandu-va de punctul (8) al art.81 din C.Mun.
Se pare ca este vorba despre o transmitere a unui c.i.m. fara semnatura salariatului ... sau s-a transmis cu alta semnatura .. in acest sens, solicitati angajatorului sa va inmaneze un exemplar de pe c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere demisie Baluta Elena Baluta Elena Buna seara vreau sa îmi dau demisia de la locul actual de munca si vrea sa știu care este perioada minima de preaviz ?? Mulțumesc! Noii angajatori m-a ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz rrobert rrobert Ce articol din codul muncii este aplicabil la ora actuală pentru demisia cu preaviz (vezi toată discuția)
Demisie in cazul unui contract pe perioada determinata broscuta21 broscuta21 Buna ziua, Avem un angajat cu contract de munca pe determinat (pana in februarie), care astazi a zis ca el vrea sa demisioneze. Directorul este de acord ... (vezi toată discuția)