avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitii intracomunitare

Am o societate comerciala infiintata in iunie 2012, incepand cu luna august a devenit platitoare de tva prin optiune si s-a inregistrat in ROI.Pana la data de azi nu a efectuat nici o achizitie si nici o livrare (nici loco , nici intracomunitara).In aceasta situatie ce obligatii declarative are atat pentru luna septembrie, cat si pentru octombrie (nu va avea activitate in luna septembrie si este platitor de tva la 3 luni).Cu multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 08:59, 19 Septembrie 2012
Obligatiile de plata trecute la inregistrarea societatii la Oficiul Registrului Comertului.In mod sigur trebuie sa depuneti Declaratia 1oo la luna septembrie ,pentru impozitul pe profit pe trimestrul III pe 0.Neavand livrari si achizitii interne si nici intracomunitare ,nu depuneti Decont TVA(Formular 300),Declaratia 390 si 394.
Atentie! Decontul TVA se depune si pentru perioadele cand nu au fost achizitii sau livrari. La fel si declaratia 394. Numai declaratia 390 se depune numai atunci cand sunt operatii intracomunitare.
Asa este,multumesc pentru precizarea corecta.
LIVIU NISTEA a scris:

Atentie! Decontul TVA se depune si pentru perioadele cand nu au fost achizitii sau livrari. La fel si declaratia 394. Numai declaratia 390 se depune numai atunci cand sunt operatii intracomunitare.



Numai declaratia 300 se depune cu 0. Declaratia 394 si 390 se depune numai daca au existat tranzactii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert intracomunitar - decont tva abibulaleila abibulaleila BUNA ZIUA Am si eu o intrebare am o societate care cumpare lemne din Bulgaria si le vinde in Romania. am facut cerere pentru a ma inregistra in registrul ... (vezi toată discuția)
Contestare declaratia 390 AVOCAT  NARTEA STEFAN  RECHTSANWALT  LAWYER AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER stie cineva ce argumente as putea folosi pentru a justifica nedepunerea declaratiei 390 in termen (trimestru aferent iportului intracomunitar) conform art. 219 ... (vezi toată discuția)
Decla 394 lylyan lylyan Daca societatea depune decont de TVA trimestrial, decl 394 o voi depune lunar sau trimestrial? multumesc (vezi toată discuția)