avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIND iti dai demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIND iti dai demisia

ANGAJATORUL trebuie sa dea la mina o adeverinta cu decizia de incetare a activitati sio adeverinta cu vechimea in munca ca cite zile ai lucrat ca ti sa platit toate darile la stat.
DUPA ce imi iau toate drepturile de la angajator vreau sa il reclam ptr ca in contractul de munca nu scrie spor de noapte,nu scrie ca primesc echipament,nu scrie cit concediu trebuie sa iau e trecut ? si e trecut salariul brut 750 lei aici il poate sactioana ITM pe fostul angajator.
ANGAJATORUL a facut carduri la o banca sa ne bage salariile pe card ca a fost ITM in control banii tot pe stat iam primit cind am luat contractul de la banca contractul era facut de unde e firma mama nu era trecut numele angajatorului,am intrebat pe cei de la banca mi-au spus ca daca banii pe card nu mai poate sa mai faca nimic asa ii da pe stat inseamna ca are neregulii.
Ultima modificare: Duminică, 16 Septembrie 2012
silviu35, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:37, 14 Octombrie 2012
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.
AM trimis pe adresa de e-mail sa imi elibereze adeverinta cu vechimea in munca si mia dat numai decizia de incetare a activitati adeverinta nu mia dat.
AU trecut 15 zile am inregistrat pe calculator data cind am trimis,dar in contractul de munca al meu este incomplet de la fostul angajator este trecut salariul brut,data salariului,datele mele si restul la drepturile salariatului este necompletate atunci daca contractul este incomplet fostul angajator poate fii sactionat.
STATELE de salarii daca era o greseala se modifica cu pixul era ilegal ce se facea angajatorul fara fluturas de salariu si pot cere ITM sa imi dea copii dupa stat dupa datele mele cu semnatura,la unele state era trecut nume prenume data si suma.
CUM voi proceda in final fac sezizare si fac cerere la ITM sa imi trimita adeverinta cu vechimea.
Despre ce perioada de timp este vorba ? ... inainte sau dupa 01.01.2011?
ANGAJAT am fost de pe data de 28.05.2012-04.09.2012 cum voi proceda.
In acest caz, ITM-ul va elibera o adeverinta/ extras Revisal dar fara salariul ... de la 01.01.2011 nu se mai depun de catre angajatori actele privind executarea, suspendarea, modificarea şi încetarea contractelor individuale de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta cu vechimea in munca silviu35 silviu35 AM facut o sesizare la ITM au trecut 3 luni de zile cind angajatorul nu mia dat adeverinta cu vechimea in munca,mia dat 5 zile de concediu si 1 de munca ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime 2011 ContSters60781 ContSters60781 As dori sa intreb angajatorii (reprezentantii lor) ce fel de adeverinte de vechime elibereaza angajatilor a caror contracte de munca inceteaza in anul 2011 si ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime miki-miki miki-miki Cum pot obtine adeverinta de vechime pentru perioada 2011-2013 de la firma unde am lucrat din 2000 pana in iunie 2013 ? mentionez ca in feb 2013 s-a schimbat ... (vezi toată discuția)