avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... extras de carte funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

extras de carte funciara

am depus dosar pentru credit prima casa , dosarul ajungand in centrala pentru aprobare urmand sa mearga la fond , intrebarea mea este - extrasul de carte funciara pentru informare are valabilitate?
Cel mai recent răspuns: Costy S , Alte profesii 21:58, 18 Septembrie 2012
Extrasul de carte funciara de informare nu are o anumita “valabilitate”.
Aceasta valabilitate este de fapt expresia blocarii cartii funciare in cazul eliberarii extrasului de catre funciara de autentificare.
Intr-adevar, in cazul acestuia, cartea funciara a imobilului respectiv se “blocheaza”, in sensul ca timp de 5 zile, cat are valabilitate extrasul, nu se poate face nici o inscriere in cartea funciara a imobilului respectiv.
In acest fel, notarul are siguranta ca situatia descrisa in extras nu se modifica in timpul celor 5 zile.
Prin urmare, extrasul de carte funciara de informare nu are “valabilitate”, fiind strict un document informativ.
Există 2 tipuri de Extras de C.F
-extras de C.F de informare
-extras de C.f de autentificare. Acesta se eliberează doar la cererea notarului, când se şi blochează C.F pentru câteva zile.
Extrasul de C.F de informare se eliberează în restul situaţiilor, pentru cunoaşterea situaţiei imobilului şi se eliberează oricui. Deci se eliberează şi pentru bancă, care nu face operaţiuni notariale.
Din octombrie 2011 extrasul de autentificare este valabil 10 zile lucratoare.;))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate extras cf ContSters109653 ContSters109653 Vreau sa deschid un punct de lucru. Va rog sa ma ajutati cu o precizare referitoare la: Extrasul CF este valabil 30 de zile (calendaristice) de la data ... (vezi toată discuția)
Verificare intabulare - cum verific daca un imobil e intabulat? danielle250 danielle250 cum stiu ca un apartament este intabulat?o solutie ar fi sa merg la cadastru..daca la notar se da peste o saptamana extras carte funciara,inseamna ca este ... (vezi toată discuția)
Extras carte funciara mshboss mshboss Buna seara! Un extras de carte funciara pt autentificare este valabil din momentul înregistrării cererii, sau este valabil din momentul emiterii lui de ... (vezi toată discuția)