Buna. Este prima data cand scriu pe acest forum dar am inteles ca este foarte util, deci va explic si problema mea. Acum 8 luni a murit tatal meu, mama a ramas in viata.Noi suntem 4 frati, din care 2 suntem plecati in Anglia si doi sunt in Romania. Am citit pe site-uri ca trebuie facuta o succesiune dupa tata. Nu stim prea bine ce inseamna aceasta succesiune,tre sa impartim ceea ce a ramas dupa el sau ce inseamna? Intreb deoarece mama inca este in viata si noi nu ne gandim sa impartim averea, dar am auzit ca daca nu se face in termen de un an, cei care nu merg la notar sa semneze un act exista riscul sa piarda dreptul de mostenire, asa este? Intreb deoarece noi am plecat inapoi in Anglia imediat dupa inmormantare si acum nu stiu daca tre sa merg acasa sa fac acest act. De fapt ce inseamna acest act? Ca luam la cunoastinta ca exista o mostenire dupa tata, sau ca tre sa semnam ca partea noastra sa-i ramana mamei, sa faca ce vrea cu ea? Mamam acum locuieste singura in apartamentul care era al lor. Va rog sa imi explicati si mie ca sa stiu daca e obligatoriu sa mergem sa facem acest act, daca cei doi frati de acasa merg sa semneze la notar si noi nu semnam ca suntem aici in Anglia pierdem orice drept? Partea noastra le revine lor? Va rog sa imi raspundeti daca aveti solutii. Multumesc
Va multumesc din tot sufletul pentru lamuriri si rabdare. O sa merg impreuna cu sora mea la Consulat sa facem aceasta acceptare, pentru orice eventualitate si pentru a o proteja pe mama. Multumesc inca o data
Succesiune
bubucosti
Tata a decedat anul trecut. in noiembrie, mama inca ezita sa facem succesiunea (eu si sora mea). O intrebare ar fi; succesiunea trebuie pregatita prin ... (vezi toată discuția)