avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cerere pensie respinsa
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cerere pensie respinsa

Este adevarat ca exista o decizie a CCR680/2012 prin care pot beneficia de pensie de invaliditate chiar daca am doar 23 de ani vechime ,gradul 3 de invaliditate;mentionez ca am 58 de ani si implinesc varsta de pensionare in nov. 2013 iar pana atunci nu am nici o alta sursa de venit ,si am auzit ca pot depune iar cererea acum in septembrie potrvit acestei decizii si sa nu-mi mai fie respinsa iar.Va multumesc mult pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:51, 16 Septembrie 2012
1. Da, este adevarat, pensionarea de invaliditate nu mai este conditionata de un anumit numar de ani de stagiu de cotizare in functie de varsta.

2. Casele de Pensii au primit instructiuni in acest sens.

3. Incepand cu data de 24 septembrie puteti depune cererea si celelalte acte pentru pensionarea de invaliditate.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea de la pensia de invaliditate la pensia pentru limita de varsta Dumitru Beniamin Hotea Dumitru Beniamin Hotea Buna seara . Am fost azi intrebat daca stiu ceva despre posibilitatea ca[b] o persoana aflata pensie de boala , in varsta de 58 de ani , barbat , poate sa ... (vezi toată discuția)
Cand ma pot pensiona anticipat? MOCANU DOINA MOCANU DOINA Sunt nascuta la 18 iunie 1952 si lucrez neantrerupt de la 01.03.1975. Va rog din suflet sa-mi spuneti de la ce data ma pot pensiona (fara penalizari). Dupa ... (vezi toată discuția)
Exista o lista cu bolile cronice pentru pensionare? aureliamoldovan aureliamoldovan As dori sa stiu daca exista o lista cu bolile cronice pt pensionare.In caz ca nu exista,as dori sa aflu daca epilepsia intra in categoria bolilor cronice pt ... (vezi toată discuția)