avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Poate o persoana fizica organiza un curs/atelier ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Poate o persoana fizica organiza un curs/atelier pentru craft (tricotaj/croitorie/crosetat/scrapbooking, etc.) ?

Buna seara,
As dori sa stiu daca o persoana fizica priceputa in lucru de mana: tricotaj/croitorie/crosetat/scrapbooking, etc. poate organiza cursuri cu fete/tinere care sunt dornice sa invete, daca si cum poate intocmi chitanta pentru plata cursului si cum declara venitul?
Cel mai recent răspuns: TeoSaf44 , utilizator 14:24, 17 Septembrie 2012
Pentru astfel de activitati este necesar ca persoana fizica sa se inregistreze pentru a fi autorizata sa desfasoare astfel de activitati generatoare de venituri.
Iar daca sunteti numai "priceputa" si nu aveti si acte care sa ateste calificarea Dvs. in acest domeniu, nu prea cred ca este posibil.
Multumesc frumos.
Am facut un curs de croitorie cu o cunoscuta designer; pentru celelalte activitati, nu cred ca exista scoli.
Eu voiam sa stiu daca se poate desfasura acest tip de activitate fara sa am vreo autorizatie (PFA, II, SRL.... )
Nu este posibil. Orice persoana fizica poate desfasura activitati economice pe teritoriul Romaniei. Formele de organizare ale acestor activitati sunt prevazute de OUG 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale.
Cu alte cuvinte, persoanele fizice pot desfasura activitati economice:
- individual si independent ca persoane fizice autorizate - PFA;
- ca intreprinzatori titulari ai unei intreprinderi individuale;
- ca membri ai unei intreprinderi familiale.
Activitatile economice pot fi desfasurate in toate domeniile, meseriile, ocupatiile sau profesiile pe care legea nu le interzice in mod expres pentru libera initiativa. Prevederile se aplica pentru activitatile prevazute de Codul CAEN - clasificarea activitatilor din economia nationala, a caror desfasurare in una dintre formele prevazute mai sus nu este reglementata exclusiv potrivit unei legi speciale.
Va multumesc mult, doamna.
Multa sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala ametist ametist Ce deosebiri majore exista in forma de redactare si [u]continut[/u] al actului constitutiv pentru infiintarea unei intreprinderi individuale, fata de cel al ... (vezi toată discuția)
Pot avea angajati,si cati,incalitate de pfa attila26 attila26 detin un pfa neplatitor tva cod CAEN 4334 si 4339 caruia i-am suspendat activitatea pe 3 ani(sunt inca in perioada de suspendare) si doresc sa incep activitate ... (vezi toată discuția)