avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... diriginte de santier
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

diriginte de santier

Buna seara,
Am primit citatie la Tribunal pentru urmatoarea speta:
In anul 2002 societatea SRL la care sunt asociat a incheiat un contract de prestari servicii cu primaria unei localitati din judet pentru executarea unor lucrari la acoperisul gradinitei orasului. Activitatea de baza a societatii nu sunt constructiile. Din aceasta cauza societatea mea a angajat in baza unei conventii civile de prestari servicii un diriginte de santier legal autorizat special pentru aceasta lucrare. Am trimis oferta cu autorizatia dirigintelui de santier primariei, aceasta fiind acceptata.
Dupa terminarea lucrarilor, in urma unui control al Curtii de Conturi s-au descoperit mai multe nereguli printre care si folosirea unei cantitati mai mari de material din vina dirigintelui de santier. Aceasta suma i s-a imputat dirigintelui de santier. Dupa o judecata care a durat mai bine de 9 ani societatea mea a primit citatie avand calitatea de parat in acest dosar, reclamant fiind chiar fostul primar care solicita ca dauna sa fie platita de catre societate intrucat si societatea avea incheiat un contract de prestari servicii cu primaria.
Ma poate ajuta cineva cu informatii concrete in aceasta speta privind raspunderea directa a dirigintelui de santier?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mariusdan1 , utilizator 23:15, 16 Septembrie 2012
Buna seara .
Obligatia dumneavoastra era sa angajati un responsabil tethnic cu executia , nicidecum un diriginte de santier.
Prin fondurile alocate de primarie, la inceperea lucrarilor de constructii , primaria era obligate sa isi angajeze un diriginte de santier.
Imi cer scuze dar ceva nu este in regula cu aceasta lucrare!!!!!!!!!Pentru executia unor lucrari executate in plus, trebuia acceptul proiectantului, si dupa aceea se impunea executia lucrarilor soplimentare . Rog revizuiti inlusiv datele din contract. Pentru cantitati ce depesecsc devizele initiale , daca aceste articole de deviz depasesc valoarea devizului initial trebuia act aditional.
Curtea de conturi ,daca are profesionisti va trebui sa va reduca din lucrarile neprevazute in contractul de executie.
Va multumesc.Marin Baescu.
Curtea de conturi nu are nici o treaba cu societatea mea. Ei solicita recuperarea prejudiciului de la fostul primar si de la dirigintele de santier. Primarul si dirigintele de santier se indreapta acum impotriva mea. Eu nu mai pot revizui nimic acum . Contractele s-au incheiat in 2002, acum 10 ani. Ele fac obiectul acestui litigiu. Intrebarea mea este ce argumente trebuie sa aduc acum instantei pentru ca aceasta sa dispuna ca raspunderea ii apartine exclusiv dirigintelui de santier care s-a ocupat de aceasta lucrare. Primaria a angajat societatea mea pentru a-i face dirigentia de santier. La randul meu, neavand specialitatea necesara am angajat la randul meu un diriginte de santier autorizat care sa faca lucrarea primariei care de altfel a si semnat toate actele in numele sau. Dirigintele de santier imi cere prin aceasta actiune in instanta sa raspund eu ca societate pentru prejudiciul cauzat de el intrucat exista acel contract de prestari civile dintre societatea mea si primarie.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod cpv - 2 atestate diferite geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Lucrez pe partea de achizitii publice la o institutie publica si va deranjez cu urmatoarea intrebare: - avem in derulare 2 lucrari: una pentru ... (vezi toată discuția)
Diriginte de santier loremaria loremaria Stie cineva in ce lege se mentioneaza ca beneficiarul unei constructii este obligat sa aiba un diriginte de santier? Multumesc. (vezi toată discuția)
Nelamuriri! Hercule36 Hercule36 Va rog, daca puteti sa ma ajutati in cateva probleme: - cine poate fi diriginte de santier? (e o persoana autorizata sau pur si simplu se numeste printr-o ... (vezi toată discuția)