avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Cum pot sa imi mut afacerea pe o firma offshore?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Cum pot sa imi mut afacerea pe o firma offshore?

Va salut,
Mi-a intrat in cap ideea sa imi deschid o firma offshore...problema este ca nu prea am habar cu ce se mananca astea, asa ca ii rog mult pe cei dintre voi care au mai lucrat cu astfel de firme, sa imi raspunda la cateva intrebari:
In momentul de fata au un srl prin care derulez cateva contracte in domeniul creatiei publicitare pentru clienti din afara Romaniei : Olanda, Turcia si Austria. Nu am niciun client din Romania. Bineinteles, ca astia vor factura, iar eu platesc taxe de apoximativ 40% din veniturile mele, tva , impozite , bla-bla, nu am niciun angajat. Am inteles ca exista tari unde pot sa imi infiintez o firma care sa fie scutita de aceste taxe: Cipru, Seychelles, Delaware etc. Este legal sa am o asemenea firma? ati lucrat cu asa ceva? vreun sfat , o idee?
Va multumesc mult, se lasa macar cu o bere :D
Mda.,Multumesc pt info dar din pacate astia de la Loyal Bank mi-au refuzat deja deschiderea de cont, imi cereau ceva gen "due diligence" , n-am inteles ce vor si...am primit refuz.
Carmino_pic a scris:

angusus a scris:

Pai consultanta se mai si plateste... nu prea stiu daca scapati doar cu o bere :))
Glumesc, cum vi s-a spus si mai sus, este perfect legal sa detineti o astfel de firma, trebuie sa fiti insa atent cum o folositi.
Legat de deschiderea de cont, ar trebui sa ne precizati in ce tara ati infiintat (sau urmeaza?) firma, desigur ca daca vreti un cont exclusivist la nu stiu ce banca din Elvetia, nu veti putea deschide...exista insa suficiente banci serioase care accepta sa lucreze cu astfel de companii, personal va sfatuiesc sa nu mergeti catre banci din Letonia (am lucrat cu una si mi-a ajuns), chiar mai bine ar fi sa evitati complet o banca din U.E..au regulamente stricte. In ce teritoriu va deschideti firma?
Stima,

cautam informatii despre un cont in Letonia, si am dat peste postarea dvs,, ce probleme au fost? Si eu sunt in curs de a deschide un cont la Rietumu Banka si am chiar caut pareri despre bancile din Letonia, imi puteti spune cu ce banca ati lucrat si de ce sunteti nemultumit? Deschiderea de cont nu e chiar gratis, si as vrea sa stiu in ce ma bag...Stima

chiar despre Rietumu Banka este si vorba.
Ca sa fiu mai clar:
am un LLC infiintat in Delaware, si nevoia m-a impins sa fac si un ltd in Belize...desteptii de la firma cu care mi-am infiintat ltd-ul in Belize, mi-au recomandat Rietumu Banka Letonia, si dupa ce mi-au incasat vreo 400 de euro pt a-mi face si cont la extraordinara banca letoneza, m-am trezit ca trebuie sa platesc alti 700 de euro (!) direct bancii, pentru deschidere de cont si garantie card..bun, mi-am luat gogoasa, si dupa ce am platit 1200 de euro firma si consultanta pentru deschiderea de cont, am mai dat 700 bancii drept garantii, taxe etc.
Problemele de acum incep, imagineaza-ti ca rahatul asta de banca imi baga comisioane de 1% pana si la cumparaturi cu cardul in magazine, nu am mai intalnit chestia asta nicaieri. In plus, 2% comision retragere numerar, 60 de euro mesaj swift (cel mai mare comision intalnit de mine), internet bankingul in engleza pica destul de des o sa inveti ceva letona #-o , iar cardul mi-a fost respins pt plati online. Nu am primit nicio explicatie de la banca pt asta. Nu recomand Rietumu !

Radustanet a scris:

Mda.,Multumesc pt info dar din pacate astia de la Loyal Bank mi-au refuzat deja deschiderea de cont, imi cereau ceva gen "due diligence" , n-am inteles ce vor si...am primit refuz.

pai de asta am ales sa apelez la un agent Loyal Bank, s-au ocupat ei de referinte...

Amandineig a scris:

Radustanet a scris:

pai de asta am ales sa apelez la un agent Loyal Bank, s-au ocupat ei de referinte...

ce inseamna agent Loyal Bank si unde l-ati gasit? Concret va rog , pas cu pas, cum ati deschis contul? Deja am firma de ceva timp si nu reusesc sa am si un cont bancar.

...

ce inseamna agent Loyal Bank si unde l-ati gasit? Concret va rog , pas cu pas, cum ati deschis contul? Deja am firma de ceva timp si nu reusesc sa am si un cont bancar.

agentul este practic un reprezentant al bancii, si te ajuta cu autentificarile copiilor , completatul formularelor , recomandari pentru banca etc. Eu mi-am facut firma la Evedex si a fost inclusa treaba asta cu deschiderea de cont, puteti sa va deschideti contul fara probleme direct la banca sau apelati la un agent sa va ajute in cazul in care nu va descurcati. Aveti nevoie de pasaport, o factura de utilitati si un extras de cont pe numele dvs. Eu cred ca in mod normal cine va ajutat cu infiintarea firmei trebuia sa va deschida si contul bancar, eu asa am procedat..ar trebui sa luati legatura cu cine v-a infiintat firma.

Alte discuții în legătură

Offshore delaware sau cipru? mihaela vasilescu mihaela vasilescu buna ziua, Un sfat va rog,am un srl care inchiriaza echipamente de constructii(cifra afaceri 20.000eur/luna) si vreau sa-mi fac un offshore pt a factura ... (vezi toată discuția)
Paradisurile fiscale si infiintare firma off-shore Monica Baiceanu Monica Baiceanu Imi poate impartasi cineva din experienta infiintarii unei firme intr-un paradis fiscal, off-shore, sau alte detalii cunoscute? In perioada asta fiscal ... (vezi toată discuția)
Cont bancar offshore in strainate la rietumu letonia. merita? poana49 poana49 Buna, ma aflu in postura de a avea nevoie sa deschid un cont bancar la o banca straina. Din toate ofertele, cea mai de incredere banca mi se pare Rietumu ... (vezi toată discuția)