avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadastru

Ce este de facut in situatia in care terenul meua fost vandut?!

M-am tezit cu un contract de vanzare cumparare pe trenul meu respectiv aceeasi tarla si sola care este inscrisa pe titlul meu de proprietate.
Vanzatorul are cadastru in baza altui titlu de proprietate emis dupa titlul meu dar nu stiu daca el are inscris pe titlu aceeasi tarla si sola. Dar are cadastru facut.Intrebarea este: putea sa faca cadatru daca eu am titlul de proprietate? Ce este de facut?
Se poate rezolva fara instanta?
Multumesc anticipat pentru raspus
Cel mai recent răspuns: floarealba , utilizator 18:26, 19 Septembrie 2012
In anumite zone din tara, primariile au emis titluri de proprietate pe terenuri agricole care se suprapuneau fizic pe teren partial sau total.

Imediat dupa emiterea titlului si a procesului verbal de punere in posesie in mod temeinic proprietarul trebuia sa-si faca pe cheltuiala lui cadastru si intabulare.

Cand sunt suprapuneri la intabulare au intaietate cei care isi fac cadastru si cer intabularea proprietatii lor.
Decizia de la cadstru se desfinteaza prin proces in instanta!
buna ziua!
intre timp am descoperit ca primaria a emis o adeveinta prin care muta un teren aflat in alta tarla si alta parcela aflate pe un alt titlu de proprietate in tarlaua si sola inscrise pe titlul meu de proprietate. In baza acestei adeverinte omu isi face cadastru pe tarlaua si parcela mea pe care sunt proprietar se duce la notar si vinde terenul. Ce este de facut?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare contract v-c si cadasatru tabu tabu In titlul de proprietate (L18/1991) se specifica reconstituirea dreptului de proprietate iar la identificare apare tarla/parcela 13/1 si apoi 60/42 (nu stiu ... (vezi toată discuția)
Numar tarla si parcela gresita in contract de vanzare cumparare mainutzel mainutzel Buna ziua, V-as ruga daca se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi legate de o anumita situatie la care incerc sa gasesc o rezolvare.Am cumparat acum 2 ani un ... (vezi toată discuția)
Mod de corectare a unei erori de inscris in tp cu efecte asupra unui contract de v-c ulterior CosticaP CosticaP Buna ziua, am o speta destul de complicata (pentru mine) la care va cer un sfat. In anul 2006 am cumparat un teren extravilan. Vanzatorul mostenise terenul, ... (vezi toată discuția)