avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Este obligatorie medierea de la 01 oct. 2012?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Este obligatorie medierea de la 01 oct. 2012?

Este obligatorie medierea de la 01 oct.2012 înaiantea procedurii de judecată în procese civile ,comerciale cu execepţia celor penale ?
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 11:48, 17 Septembrie 2012
Este obligatorie numai informarea cu privire la mediere. Adica, veniti, aflati ce este mediere, care sunt avantajele ei, si daca doriti sa solutionati conflictul prin mediere o faceti, daca nu, cu procesul verbal ca ati participat la aceasta sedinta de informare mergeti mai departe in instanta si va solutionati conflictul prin instanta de judecata.
Procedura de informare este gratuita.
Ultima modificare: Luni, 17 Septembrie 2012
ContSters259670, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatorie medierea in orice proces civil? ela76 ela76 Am aflat ca de la 1 octombrie 2012 medierea va fi obligatorie, ca procedura prealabila, in orice proces civil. Este adevarat? Daca da, unde este prevazut acest ... (vezi toată discuția)
Care este procedura referitoare la informarea cu privire la avantajele medierii? danaa1 danaa1 Buna ziua Am depus o plangere la politie impotriva unei alte persoane,ca politia sa ma ajute sa obtin cea ce doresc. Politia mi-a dat raspuns,in care ... (vezi toată discuția)
Mediere in litigiile civile intre profesionisti antisocial charm antisocial charm Buna ziua! Studiind Legea 192/2006 cu modificari privind medierea am remarcat ca-n litigiile comerciale partea se poate( deci poate nu e obligatoriu) adresa ... (vezi toată discuția)