avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pt credit nevoi personale neachitat
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pt credit nevoi personale neachitat

Buna ziua, am un credit de nevoi personale obtinut de la Libra Bank in dec 2005 la care am platit rate pana prin 2007 cred. Apoi, n-am mai putut. O data pe an primeam hartii cum ca ma dau in judecata si etc. Intre timp m-am mutat de la vechea adresa si vreo 2 ani n-am mai auzit de ei, dupa care m-au gasit iar. Acum mi-au trimis la usa o hartie conform careia daca nu le achit integral suma datorata (suma care este dubla fata de creditul obtinut de mine in 2005 !!! ) pana pe 24.09 ma vor executa silit pentru toata suma. Eu n-am bunuri pe numele meu, nici locuinta, doar salariu. Sotia are o masina pe numele ei - pot ei executa silit in directia ei (poate suna stupida intrebarea)??
Intrebarea mea este: daca ei in 7 ani nu au nici o dovada ca eu am primit vreo instiintare de-a lor, iar eu n-am facut nici o intelegere de plata cu ei vreodata, mai pot ei cere aceasta suma de la mine dupa atata timp? Nu exista cumva un termen de prescriptie sau nu se mai aplica? Pot rezolva cumva asta sau chiar trebuie sa platesc suma integrala pana la urma? Mentionez ca acel credit a fost incheiat pe 5 ani, deci ar fi trebuit finalizat in dec 2010.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mikaela2012 , utilizator 14:37, 18 Septembrie 2012
din punctul meu de vedere e prescrisa creanta. Daca debitorul nu plateste 3 luni consecutiv, creanta se considera scadenta TOATA si termenul de prescriptie curge pentru toata creanta. Cel tarziu la sfarsitul anului 2011 s-a prescris.
Creditul a fost luat in timpul casatoriei?
Daca nu aveti bunuri, in masura in care se considera ca nu e prescrisa, va pune poprire pe salariu prin executor judecatoresc. Ar fi facut insa asta deja fara sa va trimita atatea notificari.
Nu, creditul este luat inainte de casatorie. Eu am platit ultima rata in martie 2007. De atunci nimic si nici n-am semnat vreodata ceva cu ei...macar de primire instiintari. Cum pot afla exact daca e prescrisa si daca-mi mai pot face ceva acum? Mi-au lasat un nr de telefon de la departamentul juridic, insa mi se pare sinucidere sa-i contactez...
Sunt prescrise, daca sunt prescrise ratele scadente cu mai mult de 3 ani inainte de a se formula cererea de executarea silita. Faptul ca debitoarea si-a schimbat domiciliul, fara sa anunte banca poate fi considerata cauza de suspendare a curgerii termenului de prescriptie.
Nu cred ca debitul dvs este prescris, cel putin nu intotalitate.
Nu inteleg, cum adica "nu in totalitate"? Vreti sa ma lamuriti, va rog? In cazul in care eu nu le platesc acum suma integrala (exclus evident pt ca nu am banii) iar anagajatorul actual este altul decat cel care a semnat adeverinta de atunci, cum pot face ei porprirea? Se adreseaza angajatorului actual sau popresc direct din cardul meu de salarii?? Din cate stiu angajatorul actual nu accepta popriri...
Fiind vorba despre un contract cu executare succesiva, fiecare rata are un termen deparat de prescriptie.
Depuneti neaparat contestatie la executare, daca nu au dovezi de intrerupere a termenelor/termenului de prescriptie aveti sanse mari sa scapati de plata acestui credit.

Alte discuții în legătură

Prescriptie incuviintare executare silita corinasevastru corinasevastru Buna seara, Am o nelamurire, am un contract de credit de nevoi personale si din 2008 nu am mai platit ratele iar de curand am gasit pe site-ul ministerului ... (vezi toată discuția)
Intrerupere prescriere lucinda2010 lucinda2010 buna ziua. am o prietena care, in 2004 a facut un credit pe firma ultima rata urmand sa fie platita in 11.2006. pana acum o luna nu a primit nimic de la banca, ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie banca dupa incuviintare de executare silita raducanmihai raducanmihai Buna ziua. Incep prin a va spune ca am citit articolul \"In cat timp se prescriu datorille\",dar tot nu m-am lamurit ( ... (vezi toată discuția)