avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi

De la 11.00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Reges-Online: Aspecte esențiale privind operarea noului registru și completările necesare 

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva la cheltuieli cu utilitatile comodat
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva la cheltuieli cu utilitatile comodat

Comodantul este persoana fizica , iar comodatarul persoana juridica.Poate deduce comodatarul,persoana juridica, cheltuielile,implicit tva-ul la cheltuielile cu utilitatile la un spatiu comercial in situatia in care contractele de utilitati sunt pe numele comodantului persoana fizica ?
Cel mai recent răspuns: maria3000 , utilizator 19:34, 6 Februarie 2009
Buna ziua tuturor!!! va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: infiintare societate cod caen 3832. la acest caen nu are voie sa emita facturi cu t.v.a. dar.......doreste sa puna mai multe coduri in statut si sa fie platitor de t.v.a. cum se procedeaza? adica la caen 3832 nu factureaza cu tva dar daca doreste sa faca o factura ptr. o activitate din celelalte coduri, poate factura cu tva? imi cer scuze daca nu am explicat cum trebuie dar nu stiu cum sa spun altfel, mai bine ma intrebati dv.:help:
Va multumesc mult,mult, anticipat!!!
va vea atat servicii scutite cat si nescutite.tva-ul se va calcula in functie de pro rata, asta in mare.Codul fiscal:

Deducerea taxei pentru persoana impozabilă cu regim mixt şi persoana parţial impozabilă

Art. 147. - (1)
Va multumesc mult pentru raspuns.am inteles si ma voi uita in codul fiscal.
Multumesc mult de tot!!!:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere cheltuieli sediu social mtrufin mtrufin :( buna seara - va rog foarte mult daca poate cineva sa ma ajute cu un sfat am o soc comerciala care are sediul social acasa la asociatul unic (nu este el ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat biancamarianca biancamarianca As vrea sa stiu in ce masura se poate deduce TVA-ul si cheltuielile sunt deductibile la calculul impozitului pe profit pe firma in cazul in care spatiul in ... (vezi toată discuția)
Plata facturi prin firma ypo ypo Avem un srl. cu doi asociati :sot-sotie,sediul firmei este apartamentul in care locuim si pe care suntem proprietari 50%sotul,50%sotia,nu am depus contract de ... (vezi toată discuția)