Am castigat in iunie pensia de 1500 lei pentru cei doi copii dar am primit tot pensia veche, de 300 lei. Acum la sfarsitul lunii am recurs si mi-am imaginat ca eventual voi primi banii in octombrie ( am de primit 15000 lei din septembrie anul trecut). De obicei pensia este pusa in cont de fostul sot sau sotia lui. Azi, spre surprinderea mea, am primit de la firma prin care pleaca el in voiaj, nu de la el, 1992 lei. Nu stiu cum au calculat suma asta si daca e posibil sa o fi trimis pentru ca urmeaza recursul si au vrut sa intre in legalitate. Ma poate lamuri cineva daca exista vreo explicatie?
Daca la firma respectiva figureaza cu 880 lei salariu, firma nu-i poate retine tot si nici nu poate da din bugetul propriu. Probabil ca restul banilor in valuta ii primeste direct de la angajatorul strain si aici nu puteti trage la raspundere angajatorul / intermediarul roman. Daca exista o diferenta de recuperat, de ce nu apelati la un executor judecatoresc pentru a recupera din eventualele bunuri pe care acesta le detine sau solicitati executorului sa-i puna poprire pe conturile bancare.
Nici macar nu trebuie trecuti in contract. Daca in contract scrie salariu 800 lei, atata e baza de calcul, daca nu mai exista alte venituri PERMANENTE.
Pe forum mergem si pe prezumtii, asta pentru ca sunt putine situatiile in care utilizatorul explica tot, cum trebuie si in context
Probabil ca legea spune asa , ca trebuie sa apelez la un executor judecatoresc. Dar executorul la care am apelat vrea sa-i dau eu ultimele contracte, nu unele mai vechi. Acum sper prin intermediul politiei sa fac rost de extrasele de cont. Dar daca politistul nu se implica suficient, bat pasul pe loc. In privinta contractelor si a carnetului de marinar a insistat un timp dar el nu a vrut sa depuna nimic.
chiar daca nu depune nimic lapolitie dosarul trebuie sa mearga mai departe si procurorul sa dea o rezolutie chiar si fara declaratiile lui sau acele documente.faptul ca a fost citat de nenumarate ori sa le aduca si nu le-a adus,asta denota ca are ceva de ascuns drept ptr care dosarul merge inainte.daca esti nemultumita de rezolutia data de parchet faci plangere la prim rocuror si apoi in instanta.cred ca nu prefera puscaria in locul voiajelor.bafta multa!
Am facut deja plangere impotriva rezolutiei date de Parchet si acum in localitatea unde locuieste el s-a dat inceperea urmaririi penale si unde locuiesc eu s-a trimis dosarul de la Jud unde am facut plangerea la prim procuror si nu stiu ce urmeaza.