avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum calculeaza firma pensia pe care a trimis-o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum calculeaza firma pensia pe care a trimis-o copiilor

Am castigat in iunie pensia de 1500 lei pentru cei doi copii dar am primit tot pensia veche, de 300 lei. Acum la sfarsitul lunii am recurs si mi-am imaginat ca eventual voi primi banii in octombrie ( am de primit 15000 lei din septembrie anul trecut). De obicei pensia este pusa in cont de fostul sot sau sotia lui. Azi, spre surprinderea mea, am primit de la firma prin care pleaca el in voiaj, nu de la el, 1992 lei. Nu stiu cum au calculat suma asta si daca e posibil sa o fi trimis pentru ca urmeaza recursul si au vrut sa intre in legalitate. Ma poate lamuri cineva daca exista vreo explicatie?
Cel mai recent răspuns: Livica , utilizator 17:47, 8 Octombrie 2012
Oricum are foarte multa incredere in el acum ca a castigat recursul. Vrea sa ma execute silit ca sa-i dau inapoi o suma pe care a apucat sa mi-o trimita firma lui din pensia restanta. Si mi-a sugerat sa renunt la actiuni civile si dosare penale pt ca nu am sanse. Asta o sa vedem la final!
Ultima modificare: Duminică, 7 Octombrie 2012
Livica, utilizator
mergi inainte cu procesul penal si in paralel cu executarea in masura in care se poate face un calcul dupa eventuale contracte.acestea trebuie sa le ceri tu prin politistii care se ocupa de cercetare,neaparat carnetul de marinar si contractele aferente acelor perioade,foaia matricola de la autoritatea navala.dupe ce vei avea aceste documente expertul contabil stie ce are de facut in cadrul dosarului de executare.si daca nu se paote asa fii sigura ca la un momendat va fi nevoit sa dea de buna voie.atata timp cat incearca sa isi ascunda veniturile si nu pune la dispozitia org de cercetare aceste documente,are ceva de ascuns si va fi condamnat.mergi inainte cu procesul penal si nu te lasa intimidata de nimic.asa credea si fostul meu sot ca este buricul pamantului si ca nu va plati nimic ptr copil...deoarece e navigator si are diurna.ei uite ca nu a fost asa,iar acum e in situatia unei condamnari cu suspendare si vin din urma alte perioade deoarece eu din 2 in 2 luni am depus plangeri la politie ptr neplata sau plata partiala a pensiei.deabia astept sa vad daca va renunta la banii pe care ii face in voiaj si pe care ii vrea numai ptr el in favoarea inchisorii.
Ce calcul sa faca expertul contabil? Doamna Livica nu a avut pensia stabilita in procent, ci in suma fixa. A castigat la fond 1500 lei pensie alimentara si a pierdut aceasta suma in recurs, ramanad la 300 lei pensie. Pana la judecarea recursului a primit lunar cate 300 lei pensie, iar inainte de recurs a mai primit 2000 lei, suma din care ori da inapoi, ori ramane ca un avans pentru pensia pe urmatoarele luni. Daca nu se conformeaza, va plati si cheltuieli de executare.
In rest, daca nu a reusit sa convinga completul de recurs sa metina pensia la 1500 lei, degeaba trage de politisti, doar nu ii stabileste polita pensia alimentara.
DIN CATE STIU EU A RAMAS PENSIA STAB IN PROCENT:-de la cota de 1/6 pentru fiecare copil la cota de 1/3 din 1 pentru fiecare minor in parte , respectiv 1/6 pentru fiecare minor de la data introducerii actiunii până la majorat sau alte dispozitii legale , calculată asupra veniturilor nete lunare Cu recurs in 15 zile de la comunicare-iar recursul i-a fost respins fostului sot ca nefondat.despre aceasta situatie stiu eu si atunci singura solutie ptr a afla veniturile este cercetarea facuta de politie.va rog sa imi confirmati d-na livica daca aceasta este pana la urma hotararea care a ramas .
Da, asa a ramas . Mai precis are de plata 292 lei reprezentand 33% din venituri. Din veniturile pe care a vrut sa le declare.Oricum o instanta nu a hotarat degeaba sa dea copiilor pensia de 1500 lei. Eu nu i-am vazut niciodata la fata, deci nu i-am influentat cu nimic. Si consider si eu ca dosarele penale ma vor ajuta. Nu o sa renunt acum doar pentru ca asa vrea el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutia data in civil ma poate ajuta in penal pt pensia copiilor? Livica Livica Fostul sot, navigator, a declarat venitul net de aprox 900 lei lunar desi venitul in euro e foarte mare si nu e diurna, puteti exclude varianta asta. Am ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor Gabriel Nicu Gabriel Nicu buna seara.caut hotararea guvernamentala sau legea in care se specifica faptul ca salariul marinarilor este cu titulatura de diurna si nu se poate folosi in ... (vezi toată discuția)
Politistul care face cercetarea in dosarul penal impotriva fostului sot se teme. e posibil asa ceva ? Livica Livica Am facut o plangere impotriva fostului sot, navigator, pentru ca plateste o pensie derizorie, in localitatea in care locuiesc eu pentru ca unde locuieste el a ... (vezi toată discuția)