avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divorț

Bună seara. Am și eu o întrebare. În cazul unui divorț cu copii din care unul este tot al aceluiași cuplu dar rezultat în afara căsătoriei pe acesta tot instanța hotărește cui îi va revine?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:35, 27 Ianuarie 2009
Nu, instanta de divort nu este obligata sa se pronunte cu privire la incredintarea minorului rezultat diin afara casatoriei, solutia legala pentru parintele care doreste sa ramana cu copilul este o actiune civila de stabilire a domiciliului minorului. In schimb pensie alimentara poate fi solicitata intrucat aceasta izvoraste din paternitate si n din casatorie, dar tot pe cale separata. Deci divortul poate fi uunul prin consimtamant care se termina la primul termen


Av. Gheorghe Alexandru
Copilul este al cuplului in ce sens? Este numai al unuia dintre soti, nu? Si incredintat lui sau cum?

Alex, solutia este o actiune de incredintare si nu de stabilire a domiciliului. Domiciliul minorului poate fi si diferit de al persoanei careia i-a fost incredintat... ma rog, discutia e lunga si nu face obiectul problemei de fata.

Pensia de intretinere si nu alimentara probabil ca e stabilita deja cu privire la acel copil... Sau la ce te referi?
Copilul este al cuplului, dar făcut în afara căsătoriei.
Doamna, copilul este numai al parintilor lui, nu al altcuiva... deci cine sunt parintii? Cuplul?
Da, cuplul.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara GigiMarga42 GigiMarga42 Bunä ziua. Nu stiu dacä mä puteti ajuta pentru faptul cä domiciliem in Italia, dar eu totusi incerc. Sunt domiciliat impreuna cu familia in Italia. Din ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere handaricimarin handaricimarin chiar daca doi soti nu au casatoaria desfacuta si in mod legal,instanta de fond poate dispune celuilalt parinte care nu are un copil in intretinere,la plata ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara indexata aurora_oprescu2009 aurora_oprescu2009 La un divort pronuntat in 2009, pensia alimentara pentru copilul rezultat din casatorie, a fost stabilita la 150 lei (tatal a declarat ca nu lucreaza). Aceasta ... (vezi toată discuția)