avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara indexata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara indexata

La un divort pronuntat in 2009, pensia alimentara pentru copilul rezultat din casatorie, a fost stabilita la 150 lei (tatal a declarat ca nu lucreaza). Aceasta suma nu trebuia actualizata la fiecare crestere a salariului minim brut pe tara? Ar trebui ca parintele caruia i s-a incredintat copilul sa introduca actiune in instanta pentru marirea pensiei alimentare proportional cu cresterea salariului minim brut si recuperarea sumelor din urma? Actiunea se introduce la instanta care a pronuntat divortul, ori la instanta pe a carei raza teritoriala isi are domiciliul minorul?
Cel mai recent răspuns: Relu Roman , Avocat 12:52, 15 Octombrie 2014
Daca aveti cunoștiință de faptul ca veniturile celui obligat la plata pensiei de întreținere s-au modificat, introduceți cerere in instanța de la domiciliul minorului si al Dvs.
chiar daca nu puteti prezenta dovezi de majorare a veniturilor instanta va lua in calcul nivelul venitului minim pe economie (900 lei parca??!!)si va creste pensia alimentara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ContSters159553 ContSters159553 buna ziua, fostului sot i s-a stabilit 33% din salariul minim pe economie pensie alimentara pentru cei doi copii ai nostri.eu am primit prin mandat postal ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Iuliana 24 Iuliana 24 Buna ziua Cum se procedeaza pt a cere o recalculare a pensiei alimentare Multumesc (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere la doi copii dildi dildi buna ziua, in anul 2007 am divortat. Din prima casatorie am o fetita, pentru care platesc pensia de intretinere 120 lei / dintr-un venit de 550 lei /. In anul ... (vezi toată discuția)